Ο δήμαρχος Μεσσήνης απαιτεί λύση ενώ στο ΕΠΑΛ συνεχίζεται η κατάληψη

Να λυθεί άμεσα το θέμα της στέγασης του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Μεσσήνης ώστε να γυρίσουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ στις τάξεις τους και τα μαθήματά τους. Αυτό ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης από τους διευθυντές των δύο σχολείων σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι ο δήμος προσπαθεί να λύσει το ζήτημα της στέγασης από το 2011.

Η απόφαση για αυτές τις αλλαγές ελήφθη ομόφωνα όπως είπε ο κ. Τσώνης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.  Ο καθορισμός των χώρων έγινε σύμφωνα με τις σχολικές ανάγκες του κάθε κτιρίου και συζητήθηκε κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως εξήγησε ο δήμαρχος.

Ακολούθως στις διακοπές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 5 και 6 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατανομής των αιθουσών στα σχολεία. Είχε προηγηθεί με πρωτοβουλία του δήμου ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων παραγόντων.

Από την Δευτέρα όμως, 8 Ιανουαρίου που άνοιξαν τα σχολεία ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, από την πλευρά του ΕΠΑΛ. Ο δήμαρχος με πρωτοβουλία του ανακοίνωσε την πρόθεση να γίνει ανάκληση της απόφασης με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ξεκαθάρισε ότι ο δήμος είναι αρωγός και δεν συμμετέχει σε «πολιτικά παιχνίδια και ψευτομαγκιές», ζητώντας από τους διευθυντές των σχολείων να δώσουν λύση. Για άμεση επίλυση του θέματος μίλησε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Χονδρός ο οποίος συμπλήρωσε πως ο δήμος με τις υπηρεσίες τους παρείχε τις διευκολύνσεις που ζήτησαν οι διευθυντές τις ημέρες των αργιών που έγιναν εργασίες.

Τέλος, δόθηκε στη δημοσιότητα και το έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο ο διευθυντής Δ.Ε. Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος εισηγείται τροποποίηση απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Στο μεταξύ, οι μαθητές του ΕΠΑΛ συνεχίζουν την κατάληψη και δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν εάν δεν επιστρέψουν στις αίθουσες στις οποίες έκαναν μάθημα πριν από τα Χριστούγεννα.

Τζ. Μ.

Premium Joomla Templates