Σχολικά

Οδηγός επιβίωσης για νέους φοιτητές από τον πρόεδρο της ΕΜΕ Μεσσηνίας Γιάννη Πλατάρο

            «Εκ μέρους του Παραρτήματος της ΕΜΕ Μεσσηνίας, ευχόμαστε καλές σπουδές τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες.

            Αγαπητοί Ακαδημαϊκοί πολίτες:

            Με την αμέριστη βοήθεια και θυσία των γονέων σας, θα καταφέρετε να βρείτε διαμονή και στέγαση. Τι γίνεται μετά; Υπάρχουν οδηγοί επιβίωσης λεπτομερείς. Μπορούμε να βρούμε τις ελάχιστες δυνατές συμβουλές, σε αριθμό, που να είναι οι σπουδαιότερες δυνατές; Περισσότερα...

Μέχρι τις 14 Ιουλίου η συμπλήρωση των μηχανογραφικών

Έως τις 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιούν το μηχανογραφικό 2017 στο http://exams.it.minedu.gov.gr. Στο ίδιο διάστημα καταθέτουν Μηχανογραφικά και όσοι υποψήφιοι έχουν παραπεμφθεί στις επαναληπτικές Πανελλαδικές του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Σκαμπανεβάσματα βάσεων σε σχολές και πεδία

Τα Μαθηματικά Προσανατολισμού «πάτωσαν» τους υποψηφίους καθώς το 83% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση. Εκπαιδευτικοί αναλυτές είχαν επισημάνει τη δυσκολία της εξέτασης στα Μαθηματικά Προσανατολισμού φέτος, παρ’ όλο που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα θέματα ήταν συνολικά «διαβαθμισμένης δυσκολίας». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από το 56% των υποψηφίων των Θετικών Σπουδών -που γενικά θεωρούνται πιο «δυνατοί» σε αυτό το μάθημα- έγραψε κάτω από 10.

Περισσότερα...

Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία

Από τη φετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, καθώς οι εγγραφές θα γίνονται πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα από 2 έως 19 Μαΐου.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates