Σχολικά

Μέχρι τις 14 Ιουλίου η συμπλήρωση των μηχανογραφικών

Έως τις 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιούν το μηχανογραφικό 2017 στο http://exams.it.minedu.gov.gr. Στο ίδιο διάστημα καταθέτουν Μηχανογραφικά και όσοι υποψήφιοι έχουν παραπεμφθεί στις επαναληπτικές Πανελλαδικές του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Σκαμπανεβάσματα βάσεων σε σχολές και πεδία

Τα Μαθηματικά Προσανατολισμού «πάτωσαν» τους υποψηφίους καθώς το 83% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση. Εκπαιδευτικοί αναλυτές είχαν επισημάνει τη δυσκολία της εξέτασης στα Μαθηματικά Προσανατολισμού φέτος, παρ’ όλο που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα θέματα ήταν συνολικά «διαβαθμισμένης δυσκολίας». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω από το 56% των υποψηφίων των Θετικών Σπουδών -που γενικά θεωρούνται πιο «δυνατοί» σε αυτό το μάθημα- έγραψε κάτω από 10.

Περισσότερα...

Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία

Από τη φετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, καθώς οι εγγραφές θα γίνονται πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα από 2 έως 19 Μαΐου.

Περισσότερα...

Το νέο «πολυκλαδικό» Λύκειο θα έχει 11χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», την 11χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, την κοινή Α΄ Τάξη στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με πολυκλαδικό χαρακτήρα και σταδιακή επέκταση της πολυκλαδικότητας στο διετές Λύκειο, δραστικό περιορισμό των μαθημάτων, εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον μέσο όρο 4 πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων (χωρίς συντελεστές βαρύτητας) περιλαμβάνει η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το Λύκειο που θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates