Σχολικά

Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία

Από τη φετινή σχολική χρονιά αλλάζει η ημερομηνία των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, καθώς οι εγγραφές θα γίνονται πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα από 2 έως 19 Μαΐου.

Περισσότερα...

Το νέο «πολυκλαδικό» Λύκειο θα έχει 11χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», την 11χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, την κοινή Α΄ Τάξη στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με πολυκλαδικό χαρακτήρα και σταδιακή επέκταση της πολυκλαδικότητας στο διετές Λύκειο, δραστικό περιορισμό των μαθημάτων, εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον μέσο όρο 4 πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων (χωρίς συντελεστές βαρύτητας) περιλαμβάνει η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το Λύκειο που θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Περισσότερα...

Καλοσώρισμα των νέων φοιτητών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη των μαθημάτων στο ΤΕΙ Πελοποννήσου και μετά τη λήξη των μετεγγραφών των φοιτητών και την τακτοποίησή τους στο νέο χώρο σπουδών τους έφτασε και η επίσημη ημέρα υποδοχής τους. Περισσότερα...

Οι αλλαγές που θα συναντήσουν φέτος οι μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Με σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού μας συστήματος, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά 2016-17. Οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία που προηγήθηκε. Να επισημάνουμε δε, ότι, η πλειονότητά τους είναι αποτέλεσμα των προβληματισμών, των αιτημάτων και των αγωνιών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για το δημόσιο σχολείο, όπως αυτές έχουν καταγραφεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates