Σχολικά

Το πρόγραμμα Erasmus+ Strategic Partnership του Γυμνασίου Θουρίας

«Ένας κύκλος τριών χρόνων για το Γυμνάσιο Θουρίας έκλεισε εφόσον ολοκληρώνεται και επίσημα τον Αύγουστο το πρόγραμμα Erasmus+ Strategic Partnership, υπό την αιγίδα του ΙΚΥ και του TEMPO FORTE και τίτλο: "Archaeoschool for the future: a sustainability approach" και συντονιστικό φορέα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, στο οποίο συμμετείχε ως εταίρος. Μια εμπειρία μοναδική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και την κοινότητα της Θουρίας.

Περισσότερα...

Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας στα Λύκεια

Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στα Λύκεια της χώρας δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Η υλοποίηση δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής στο Λύκειο είναι προαιρετική και θα γίνει στη διάρκεια μιας διδακτικής ημέρας, η οποία θα επιλεγεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας, κατά το δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους.

Περισσότερα...

Δίκτυο ασύρματης πρόσβασης σε όλες τις φοιτητικές εστίες

Δίκτυο ασύρματης πρόσβασης (WiFi) σε όλες τις φοιτητικές εστίες, μέσω της Πράξης ΗΦΑΙΣΤΟΣ, θα εγκαταστήσουν τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τη συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Περισσότερα...

Ο δήμαρχος Μεσσήνης απαιτεί λύση ενώ στο ΕΠΑΛ συνεχίζεται η κατάληψη

Να λυθεί άμεσα το θέμα της στέγασης του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Μεσσήνης ώστε να γυρίσουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ στις τάξεις τους και τα μαθήματά τους. Αυτό ζήτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης από τους διευθυντές των δύο σχολείων σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι ο δήμος προσπαθεί να λύσει το ζήτημα της στέγασης από το 2011.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates