Σχολικά

Φεστιβάλ τη Δευτέρα στην Καλαμάτα του Δικτύου «το Θέατρο στην Εκπαίδευση»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ, τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 9.30 π.μ. στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας. 

Περισσότερα...

Πασχαλινό εργαστήριο Arkki στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Το Arkki (School of Architecture for Children and Youth) είναι το πρωτοποριακό, μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης που χρησιμοποιεί την Αρχιτεκτονική ως μέσο προκειμένου τα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να συγκροτήσουν τη σκέψη τους, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Περισσότερα...

Υποβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού για τη Θεματική Εβδομάδα 2019

Η φετινή Θεματική Εβδομάδα αποσκοπεί να βελτιώσει το κοινωνικό κλίμα του σχολείου και τις ανθρώπινες σχέσεις και να αποσοβήσει στάσεις και συμπεριφορές όπως είναι η βίαιη-τοξική ομιλία και συμπεριφορά, η περιθωριοποίηση λόγω διαφορετικότητας και οι συγκρούσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα εκπαιδευτικά προγράμματα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση iep.edu.gr/thematikievdomada.

Περισσότερα...

Αρχίζει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια

Αρχίζει αύριο Τρίτη η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια της χώρας. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, έχει σταλεί στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Γυμνάσια όλης της χώρας.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates