Σχολικά

Υποβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού για τη Θεματική Εβδομάδα 2019

Η φετινή Θεματική Εβδομάδα αποσκοπεί να βελτιώσει το κοινωνικό κλίμα του σχολείου και τις ανθρώπινες σχέσεις και να αποσοβήσει στάσεις και συμπεριφορές όπως είναι η βίαιη-τοξική ομιλία και συμπεριφορά, η περιθωριοποίηση λόγω διαφορετικότητας και οι συγκρούσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα εκπαιδευτικά προγράμματα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση iep.edu.gr/thematikievdomada.

Περισσότερα...

Αρχίζει την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια

Αρχίζει αύριο Τρίτη η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια της χώρας. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, έχει σταλεί στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Γυμνάσια όλης της χώρας.

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα Erasmus+ Strategic Partnership του Γυμνασίου Θουρίας

«Ένας κύκλος τριών χρόνων για το Γυμνάσιο Θουρίας έκλεισε εφόσον ολοκληρώνεται και επίσημα τον Αύγουστο το πρόγραμμα Erasmus+ Strategic Partnership, υπό την αιγίδα του ΙΚΥ και του TEMPO FORTE και τίτλο: "Archaeoschool for the future: a sustainability approach" και συντονιστικό φορέα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, στο οποίο συμμετείχε ως εταίρος. Μια εμπειρία μοναδική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και την κοινότητα της Θουρίας.

Περισσότερα...

Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας στα Λύκεια

Μετά τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στα Λύκεια της χώρας δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Η υλοποίηση δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής στο Λύκειο είναι προαιρετική και θα γίνει στη διάρκεια μιας διδακτικής ημέρας, η οποία θα επιλεγεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας, κατά το δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates