Επιμορφωτική ημερίδα στο Ναύπλιο για την Ευρώπη και τον πολιτισμό στην εκπαίδευση

Με αφορμή την 9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης, την 18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων, το Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και τις εκδηλώσεις «Γιορτάζουμε την Ευρώπη στο Ναύπλιο» θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα σε συνδιοργάνωση της Αργυρής Μπιλιούρη, Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Πρεσβευτή της δράσης Teachers4Europe με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η επιμορφωτική ημερίδα έχει θέμα: «Η Ευρώπη και ο πολιτισμός. Δεξιότητες και στάσεις του 21 αιώνα στην εκπαίδευση: Αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά».

Την Κυριακή 20 Μαΐου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, από 9 π.μ. έως 1 μ.μ., οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μπορούν να παρακολουθήσουν, την ημερίδα με θέμα: «Ευρώπη και πολιτισμός». Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει εργαστήριo για την κατασκευή ταινίας animation με την τεχνική του stop motion, παρουσίαση της τεχνικής της ψηφιακής αφήγησης και αξιοποίησή της στην διδακτική πράξη και θα ακολουθήσει ξενάγηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στην πόλη με την αξιοποίηση πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους στο παρακάτω Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στην ΦΟΡΜΑ.

Αργυρή Μπιλιούρη

Υπεύθυνη ημερίδας

Δ/ντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

Πρεσβευτής Teachers4Europe

Πρεσβευτής eTwinning

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

9.00΄ - 9.15΄: Εισαγωγική εισήγηση της κας Μπιλιούρη Αργυρής, M.Ed, Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, Πρεσβευτή Τ4Ε & eTwinning με θέμα: «Δεξιότητες του 21ου στην εκπαίδευση όπως αποτυπώνονται στον ευρωπαϊκό λόγο».

9.20’ – 10.15΄: Εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο με θέμα: “Δημιουργία ταινίας με την τεχνική stop motion animation” από τον κο Νεκτάριο Φαρασόπουλο, δάσκαλο, Πρεσβευτής Τ4Ε, eTwinning, Scientix.

10.15΄ - 10.30΄: Διάλειμμα.

10.30΄- 11.15΄: Εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Η αξιοποίηση της ψηφιακής αφήγησης σε ένα project” από την κα Νάγια Γρίλλια, δασκάλα, Υπ. Διδ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

11.15΄-11-30΄: Διάλειμμα.

11.30’ – 13.00΄: Βιωματική «Ξενάγηση στην πόλη μας … συμμετέχοντας» από την κα Μπιλιούρη Αργυρή, M.Ed, Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, Πρεσβευτή Τ4Ε & eTwinning.

13.00’- 13.15΄: Κλείσιμο ημερίδας.

Premium Joomla Templates