Στον πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 στην Αθήνα την Κυριακή 8 ομάδες της Μεσσηνίας

Με 7 διακρίσεις από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Ναύπλιο, ταξιδεύουν τα σχολεία της Μεσσηνίας την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Αθήνα στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου, που διοργανώνει ο WRO Hellas, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης συμμετέχει και η ομάδα «GreenTitans» από το ΓΕΛ Μεθώνης.

Στην κατηγορία του Δημοτικού την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα “Κalamata22robotics” του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα «Space oxygen» από το Δημοτικό Σχολείο Μπουγά. Για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός έχει θέμα «Εποικισμός του Άρη». Επίσης θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η κατηγορία «WeDo 2.0 Ποδόσφαιρο», στο πλαίσιο πιλοτικού διαγωνισμού, όπου θα συμμετέχουν ομάδες από την περιφέρεια Αττικής, τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (περιφέρειες με συμμετοχές στις Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στην κατηγορία Football).

Στην Κατηγορία του Γυμνασίου, το Κέντρο Ρομποτικής Καλαμάτας κατέλαβε τις 5 πρώτες θέσεις και συγκεκριμένα οι ομάδες «Kalamata Storm 10», «Kalamata Storm 7», «Kalamata Storm 8», «Kalamata Storm 3», «Kalamata Storm 4» και την 6η θέση η ομάδα του Γυμνασίου Μπουγά, «BougaBots 1». Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου απαιτεί την κατασκευή γρήγορων ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Τέλος, η κατηγορία Λυκείου, που δεν πηγαίνει στους περιφερειακούς αγώνες και προκρίνεται απ’ ευθείας για τον τελικό, φέτος έχει θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα». Από τη Μεσσηνία συμμετέχει στον πανελλήνιο τελικό η ομάδα «GreenTitans» από το ΓΕΛ Μεθώνης.

     
Premium Joomla Templates