Δυναμική η μεσσηνιακή παρουσία στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν οι 11 ομάδες της εθνικής αποστολής που μας εκπροσώπησαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad στην Κόστα Ρίκα. Στη φετινή Ολυμπιάδα συμμετείχαν 2500 μαθητές από 65 χώρες και την παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες. Στην 16άδα και στην 32η θέση δύο ομάδες από τη Μεσσηνία στις κατηγορίες WRO Football και Regular Senior, αντίστοιχα.

Στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία WRO Football η ομάδα «bitbot3» με προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο και μαθητές τους Ξενοφώντα Πλεματιά, Νίκο Γιαννόπουλο και Κωνσταντή Καργάκο (6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας & 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας), αφού απέκλεισε την περσική ομάδα, αλλά «έπεσε» στην Ταϊβάν στη φάση πρόκρισης για τα προημιτελικά. Στη σελίδα αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου φαίνεται η πορεία της ομάδας, η οποία διέπρεψε: ήρθε ισόπαλη με το Χονγκ Κονγκ 4-4, νίκησε το Καζακστάν 5-3, θριάμβευσε με τις Φιλιππίνες 10-0 και έχασε στον όμιλο μόνο από την Αυστραλία με 4-1. Στους 32 νίκησε το Ιράν με 4-0 για να κοπεί η πορεία της από την ομάδα της Ταϊβάν που κέρδισε το τουρνουά!

 

Η ομάδα Minders με προπονητή τον Δημήτρη Μωραΐτη και τους μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση Βασίλη Καλαμαρά, Σταύρο Τζίκα, Άρη Αγγελόπουλο και Πολύβιο Πλατυγένη κατετάγησαν 11οι στην κατηγορία OPEN Λυκείου! Συγχαρητήρια σε coach & παιδιά τα οποία με το project τους είχαν κατακτήσει την 1η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό WRO Hellas.

Η ομάδα SMARTBIRDS NEXT στην κατηγορία Open Elementary (Δημοτικό), με προπονητή τον κ. Παναγιώτη Βέρρα και τους μαθητές Λαμπροπούλου Εύα, Σουγλέρη Γεώργιο και Ρόδη Χαράλαμπο (44ο Δημοτικό Πατρών και Δημοτικό Νέου Σουλίου) και η ομάδα G.R.I.D. στην κατηγορία Open Junior (Γυμνάσιο) με προπονήτρια την κα. Βουτυράκου Διαλεκτή Αθηνά και τους μαθητές Ιάσονα Σταύρο Σόμογλου και Ιωάννη Παπαδόπουλο κατέλαβαν θέσεις εντός της πρώτης 8άδας παγκοσμίως. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους για την επιτυχία αυτή!

Επίσης, σύμφωνα με τη σελίδα των διοργανωτών, στην κατηγορία Regular Junior (Γυμνάσιο), οι δύο ελληνικές ομάδες κατετάγησαν στις καλύτερες 16 επί συνόλου 86 ομάδων! Συγκεκριμένα η θεσσαλική ομάδα BLUE DIAMOND με την προπονήτρια κα. Πολυξένη Κουτσίκου και μαθήτριες τις Ευτυχία Καλογήρου και Ελένη Τσιού (13ο Γυμνάσιο Λάρισας) κατέλαβε την 9η θέση και η ομάδα Pithagoras με προπονήτρια την κ. Γιώτα Τριανταφύλλου και μαθητές τους Αναστάσιο Σύρη, Ιάσονα Θεόδωρο Αγγελόπουλο Τσούτσουρα και Λεωνίδα Γεωργίου (Λεόντειος Ν. Σμύρνης) κατετάγη 15η παγκοσμίως. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις προπονήτριες για τη συνολική εμφάνισή τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στην κατηγορία Regular Elementary (Δημοτικό), ανάμεσα σε 81 ομάδες, στην πρώτη 30άδα οι δύο ομάδες από την Αχαΐα Linkage (25η) & Robocaptains (26η) με προπονητή τον κ. Ανδρέα Τσιμπούρη και μαθητές τους Κωνσταντίνο Βαφέα, Χρήστο Λεβιθόπουλο, Ασημάκη Φωτήλα (2o Δημοτικό Πατρών, 5ο Δημοτικό Πατρών και Γυμνάσιο Καστριτσίου) και Μάριο-Κανέλλο Καραγεωργόπουλο, Γιώργο Ντούβα και Μαρία-Ελένη Μπουρλέσσα (Πειρ/κό Δημ. ΑΕΙ Πατρών, 9ο Δημοτικό Πατρών, 20ό Γυμνάσιο Πατρών) αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Regular Senior (Λύκειο), μία πολύ απαιτητική πρόκληση, οι ελληνικές ομάδες Kalamata Storm με προπονητή τον κ. Ονούφριο Κωστάκη και μαθητές τους Γιώργο Δαρσακλή και Θεόδωρο Ζερβάκη (1ο ΓΕΛ Καλαμάτας), τελικά κατέκτησαν την 32η θέση.

Επίσης η ομάδα Le Velo Robotica με προπονητή τον κ. Ανδρέα Τσιμπούρη και μαθήτριες τις Ευδοκία Καμπούρη, Όλγα Κολλιοπούλου και Ελευθερία Μπουρλέσσα (12ο ΓΕΛ Πατρών και 2ο ΓΕΛ Πατρών) κατέκτησαν την 58η θέση, επί συνόλου 75 ομάδων.

Premium Joomla Templates