Θερινό Σχολείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών από σήμερα στην Καρδαμύλη

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών πραγματοποιεί και φέτος θερινά σχολεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στη Μεσσηνία το φετινό θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 23 Ιουνίου στην Καρδαμύλη και θα έχει τίτλο «Μονοπάτια της Φυσικής και της Φύσης».

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση  την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .
 Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και  Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Καρδαμύλης:

 http://eef.gr/images/kardamili_teliko.pdf

Premium Joomla Templates