Μάθηση και γνώση

Τα αποτελέσματα των δράσεων ρομποτικής και αυτοματισμών στα σχολεία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης Ρομποτικής και Αυτοματισμών που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με την υποστήριξη του δίαυλου καινοτομίας «Ο Σπόρος».

Περισσότερα...

Επιμορφωτική ημερίδα στο Ναύπλιο για την Ευρώπη και τον πολιτισμό στην εκπαίδευση

Με αφορμή την 9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης, την 18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων, το Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και τις εκδηλώσεις «Γιορτάζουμε την Ευρώπη στο Ναύπλιο» θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα σε συνδιοργάνωση της Αργυρής Μπιλιούρη, Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Πρεσβευτή της δράσης Teachers4Europe με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερα...

Πιστοποιητικό διάκρισης για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας

Στο διαγωνισμό "Life Skills, Δεξιότητες ζωής, Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς επιχειρηματίες", διακρίθηκε πρόσφατα το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας, καταλαμβάνοντας θέση στην πρώτη 10άδα των σχολείων που ξεχώρησαν για την ιδέα τους. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το British Council στις 8/5/2018 στο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη.

Περισσότερα...

Ημερίδα στο πλαίσιο του Erasmus+ «Αρχαιότητες και Σχολείο για το Μέλλον: μια προσέγγιση αειφορίας»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, ως συντονιστής εταίρος του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργου με τίτλο: “ArchaeoSchool for the Future: a sustainability approach” («Αρχαιότητες και Σχολείο για το Μέλλον: μια προσέγγιση αειφορίας»), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/ Δράση ΚΑ2 «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης», διοργανώνει «Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων» του έργου, ανοιχτή στο κοινό, την Παρασκευή 27 Απριλίου, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates