Μάθηση και γνώση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας για τους μαθητές

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση των μαθητών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και διευρύνοντας τις δράσεις του κατά τη διάρκεια του έτους, εγκαινιάζει για την περίοδο 2018-2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Keep Dancing.

Περισσότερα...

Όμιλος STEAM για παιδιά Νηπιαγωγείου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά από 2 Νοεμβρίου

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στη συνεχή προσπάθειά τους να προσφέρουν, στα παιδιά της περιοχής, πολλαπλά ερεθίσματα για μια ολοκληρωμένη παιδεία αλλά και να συμβάλει στην εκπαιδευτική καινοτομία και εφαρμογή, με μεγάλη χαρά λειτουργεί τον όμιλο STEAM (ερευνώ-χαίρομαι-ανακαλύπτω) για παιδιά νηπιαγωγείου.

Περισσότερα...

Η ομάδα του Γυμνασίου Αριστομένη προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα

Το εισιτήριο για τον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ στην Αθήνα την 1η Ιουλίου, πήρε την περασμένη εβδομάδα η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Αριστομένη, με την πρόκρισή της από τους περιφερειακούς αγώνες Ρομποτικής που έγιναν στο Ναύπλιο.

Περισσότερα...

Μεγάλες επιτυχίες ομάδων του Κέντρου Ρομποτικής Καλαμάτας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Olympiad

 «Καλαματιανή καταιγίδα», όπως αυτές των ημερών, «έπληξε» τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Olympiad στο Ναύπλιο την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, οι Μεσσηνιακές ομάδες έδωσαν μαζικά το παρόν με 8 στις 10 συμμετοχές στη κατηγορία Δημοτικού και 8 στις 9 στην κατηγορία του Γυμνασίου να είναι από τη Μεσσηνία. (Σημειώνεται εδώ ότι οι ομάδες κατηγορίας Open Δημοτικών και Γυμνασίων, η ομάδες όλων των κατηγοριών του Λυκείου, καθώς και οι ομάδες WRO Football περνούν στην επόμενη φάση άνευ διαγωνισμού.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates