Μάθηση και γνώση

Η ομάδα του Γυμνασίου Αριστομένη προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα

Το εισιτήριο για τον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ στην Αθήνα την 1η Ιουλίου, πήρε την περασμένη εβδομάδα η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Αριστομένη, με την πρόκρισή της από τους περιφερειακούς αγώνες Ρομποτικής που έγιναν στο Ναύπλιο.

Περισσότερα...

Μεγάλες επιτυχίες ομάδων του Κέντρου Ρομποτικής Καλαμάτας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Olympiad

 «Καλαματιανή καταιγίδα», όπως αυτές των ημερών, «έπληξε» τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Olympiad στο Ναύπλιο την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, οι Μεσσηνιακές ομάδες έδωσαν μαζικά το παρόν με 8 στις 10 συμμετοχές στη κατηγορία Δημοτικού και 8 στις 9 στην κατηγορία του Γυμνασίου να είναι από τη Μεσσηνία. (Σημειώνεται εδώ ότι οι ομάδες κατηγορίας Open Δημοτικών και Γυμνασίων, η ομάδες όλων των κατηγοριών του Λυκείου, καθώς και οι ομάδες WRO Football περνούν στην επόμενη φάση άνευ διαγωνισμού.

Περισσότερα...

Εβδομάδα Διασκεδαστικών Μαθηματικών στα εκπαιδευτήρια Μπουγά

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προγραμμάτων που υλοποιούν, διοργανώνουν «Εβδομάδα Διασκεδαστικών Μαθηματικών», από τη Δευτέρα 25/6 έως και την Παρασκευή 29/6, η οποία έχει χαρακτήρα ψυχαγωγικό και μορφή γρίφων, παιχνιδιών, αινιγμάτων που βελτιώνουν τη σχέση του παιδιού με τα Μαθηματικά και καταδεικνύουν τη χρησιμότητα τους στη καθημερινή ζωή. Στο σχολείο θα διδάξει ο Μιχάλης Λάμπρου, τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διοργανωτής του διαγωνισμού "Καγκουρό" στην Ελλάδα καθώς και καθηγητές και δάσκαλοι του σχολείου.

Περισσότερα...

Τα αποτελέσματα των δράσεων ρομποτικής και αυτοματισμών στα σχολεία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης Ρομποτικής και Αυτοματισμών που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με την υποστήριξη του δίαυλου καινοτομίας «Ο Σπόρος».

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates