Μάθηση και γνώση

Αιτήσεις για μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά από το ΤΕΙ Πελοποννήσου

Αιτήσεις για εισαγωγή της νέας σειράς Μεταπτυχιακών φοιτητών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Χρηματοοικονομικά/Master of Science (Μ.Sc) in Finance», γίνονται δεκτές στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου έως 22 Ιανουαρίου.

Περισσότερα...

Μαθητές αναζήτησαν στοιχεία για το θαλάσσιο εμπόριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Τα εκθέματα που σχετίζονται με το θαλάσσιο εμπόριο κατά τα προϊστορικά χρόνια στην Πυλία, αναζήτησαν μαθητές του Δημοτικού κατά την επίσκεψή τους στην Πύλο. Το βιωματικό μάθημα αναγνώρισης αγγείων, σφραγιδόλιθων, τοιχογραφιών και η αποτύπωσή τους ως ζωγραφιά στο χαρτί, είναι μία εμπειρία που μένει χαραγμένη στη μνήμη των μικρών παιδιών, γεμίζοντάς τα με τη χαρά της γνώσης, της δημιουργίας και ένα ταξίδι-μάθημα στο χρόνο.

Περισσότερα...

Μαθητές του Γυμνασίου Λογγάς στο Κέντρο Ρομποτικής Καλαμάτας

Τις εγκαταστάσεις και το εργαστήριο του Κέντρου Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας (ΚΡ&ΠΚ) επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λογγάς, συνοδευόμενοι από το Διευθυντή τους Ηλία Παρθένιο και εκπαιδευτικούς του σχολείου, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο επισκέψεων Σχολικών Μονάδων του Ν. Μεσσηνίας στο ΚΡ&ΠΚ για το σχολικό έτος 2017-18. Περισσότερα...

Δυναμική η μεσσηνιακή παρουσία στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν οι 11 ομάδες της εθνικής αποστολής που μας εκπροσώπησαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad στην Κόστα Ρίκα. Στη φετινή Ολυμπιάδα συμμετείχαν 2500 μαθητές από 65 χώρες και την παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες. Στην 16άδα και στην 32η θέση δύο ομάδες από τη Μεσσηνία στις κατηγορίες WRO Football και Regular Senior, αντίστοιχα.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates