Μάθηση και γνώση

Οκτώ μαθητές της Μεσσηνίας προκρίθηκαν στο διαγωνισμό Μαθηματικών

Συνολικά οκτώ μαθητές προκρίθηκαν από τη Μεσσηνία στον διαγωνισμό ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, παράλληλα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Η επόμενη φάση του διαγωνισμού, η 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»  θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09 π.μ. – 12 μ.

Περισσότερα...

Στις 10 Φεβρουαρίου ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής 2019

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Πελοποννήσου 2019 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 (ώρα προσέλευσης 09:30 π.μ.) στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά (οδός Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα Καλαμάτας).

Περισσότερα...

Τα προνήπια των εκπαιδευτηρίων Μπουγά στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Τα προνήπια των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βιβλίο – Παραμύθι – Παραμυθάδες» επισκέφτηκαν τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης, επισκέφθηκαν το αναγνωστήριο και ήρθαν σε επαφή με σπάνια βιβλία και αγάλματα σπουδαίων ποιητών και συγγραφέων. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του χώρου για τον τρόπο και τη διαδικασία δανεισμού βιβλίων, γεγονός που τους κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον.

Περισσότερα...

Στα εκπαιδευτήρια Μπουγά στις 10 Φεβρουαρίου ο περιφερειακός διαγωνισμός Ρομποτικής

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Σε αυτόν συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και φέτος για πρώτη φορά, πιλοτικά μπορούν και παιδιά Νηπιαγωγείου να γνωρίσουν την Ρομποτική και να επωφεληθούν ποικιλοτρόπως, από αυτό το γοργά εξελισσόμενο κομμάτι της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates