Ενασχόληση

Το Σάββατο οι «Βιβλιοδρομίες 2019» στα εκπαιδευτήρια Μπουγά

«Τα βιβλία είναι δρόμοι και εμείς Βιβλιοδρόμοι» είναι ο τίτλος της Βιβλιοδρομίας 2019. Στη φετινή «Βιβλιοδρομία» των εκπαιδευτηρίων Μπουγά που θα γίνουν το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ., οι διοργανωτές υπόσχονται να διανύσουν δρόμους γεμάτους συναισθήματα και ταξίδια. Η γιορτή αφορά μαθητές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Μεσσηνίας. 

Περισσότερα...

Ημερίδα για το θέατρο και την ιστορία στον Πολυχώρο Καρτερολίου

Συνεχίζονται οι δράσεις στον πολυχώρο ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Καρτερόλι. Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια επιμορφωτική ημερίδα αφιερωμένη στη θεατρική αγωγή, η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και του Δήμου Μεσσήνης. Περισσότερα...

Μικροί αρχιτέκτονες σε δράση από 6 Φεβρουαρίου στα εκπαιδευτήρια Μπουγά

Ξεκινάει για μία ακόμα χρονιά στην Καλαμάτα, το σχολείο Αρχιτεκτονικής Arkki για παιδιά. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Δημοτικού και μαθητές νηπιαγωγείου και να γίνουν οι νέοι μικροί αρχιτέκτονες μέσα από το παιχνίδι. Το πρόγραμμα που υλοποιείται στα εκπαιδευτήρια Μπουγά ξεκινά στις 6 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές Δημοτικού θα ασχολούνται κάθε Σάββατο από 11.30 π.μ. έως 1 μ.μ. και οι μαθητές νηπιαγωγείου κάθε Τετάρτη από 6 μ.μ. έως 7 μ.μ.

Περισσότερα...

Από 18-27 Ιανουαρίου το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Ειδική θεματική ενότητα αφιερωμένη στην ισότητα των δύο φύλων περιλαμβάνει φέτος το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που πραγματοποιείται  από τις 18 έως τις 27 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα ενώ μέρος του προγράμματος θα φιλοξενηθεί και στο Αργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πάτρα και Πύλο. Διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. επτά άλλες πόλεις. Οι ταινίες για την ισότητα των δύο φύλων θα προβληθούν το τελευταίο τριήμερο του Φεστιβάλ, ενώ δύο θα κερδίσουν χρηματικά βραβεία από την Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates