Πρεμιέρα με τον Οδυσσεβάχ κάνει την Παρασκευή το ΜΕΘ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Πρεμιέρα με το σπουδαίο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ», σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, θα κάνει την Παρασκευή στις 7 μ.μ., το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας. Πιο συγκεκριμένα οι 8 συνολικά παραστάσεις (διπλή την Κυριακή) θα δοθούν στις 8, 9, 10 και 15, 16, 17 Φεβρουαρίου. Οι παραστάσεων είναι Παρασκευή και Σάββατο στις 7 μ.μ. και Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και στις 6 μ.μ.

Υπόθεση:

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο.
Στο έργο αυτό της Ξένιας Καλογεροπούλου η αγάπη και το καλό θριαμβεύουν και δικαιώνεται η πορεία και το ταξίδι των ηρώων. Λιγότερη σημασία έχει η ευτυχισμένη κατάληξη. Ο Οδυσσεβάχ, δικαιώνεται γιατί ακολουθεί με προσήλωση την πορεία προς τον στόχο του. Αυτή ακριβώς η επιμονή στους στόχους, ως βασική θεματική που διέπει τα θεατρικά έργα της Καλογεροπούλου, είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της δραματουργίας της. Προβάλλοντας τους ήρωες σαν αξιακά πρότυπα συμπεριφοράς οδηγεί το παιδί να ταυτιστεί μαζί τους, να ακολουθήσει με τρόπο βιωματικό σχεδόν την πορεία τους και να αντλήσει δύναμη από τη θέλησή τους να παλέψουν για τα όνειρά τους και να ανακουφιστεί από την δικαίωσή τους.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο Σύλλογο «Το χαμόγελο του Παιδιού», στον οποίο θα διατεθεί μέρος των εσόδων. Προπώληση εισιτηρίων στο Βιβλιοπωλείο Μακρής, πεζόδρομος Αριστομένους 6, Καλαμάτα, τηλ: 27210 22412. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6945237722.

Premium Joomla Templates