«Όταν γνώρισα την 100% Ιουλιέτα» από την εφηβική ομάδα του ΘΕΜ

Μία θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην αγνή αγάπη και στον παθιασμένο έρωτα είναι το έργο «Όταν γνώρισα την 100% Ιουλιέτα», που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ. από την εφηβική ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελένης Ευταξοπούλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσσήνης «Στρ. Αθ. Δασκαρόλη», στην αίθουσα ΘΕΜ, στην οδό Παπαφλέσσα 3, στη Μεσσήνη.

Παραστάσεις θα δοθούν επίσης το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 7 μ.μ. και την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία
Ελένη Ευταξοπούλου
Σκίτσο Αφίσας
Μαίρη Ελευθερίου
Επιλογή Μουσικής,
Κοστούμια Ελένη Ευταξοπούλου

Ήχος – Φώτα
Σταύρος Ανδριανόπουλος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Νίκος Ανδριανόπουλος
Βασίλης Βασιλόπουλος
Σαβίνα Ζέππου
Όλγα Λαμπροπούλου
Γιώργος Μπάκας
Ελένη Πετροπούλου
Νίκη Πούπουζα
Αφροδίτη Ρούτση

Υπόθεση

Όταν το «Συναντώντας το 100% τέλειο κορίτσι ένα όμορφο πρωινό του Απρίλη» του Χαρούκι Μουρακάμι συναντά τους «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του W.Shakespeare ή την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» του Μίτσελ Γκοντρί ή το «Big fish» του Tim Burton ή ένα ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, τι μπορεί να συμβεί;
Η συνεχής αναζήτησή της αγάπης και του ιδανικού, καμιά φορά μας φέρνει πάλι στα ίδια βήματα που κάναμε όταν ξεκινήσαμε. Είναι οι πράξεις μας ένα συνεχές δρομολόγιο με μοναδικές αποσκευές τις αναμνήσεις μας ή όλα ήταν προγεγραμμένα ήδη στο DNA μας; Η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ. Ούτε εμείς θελήσαμε να την ψάξουμε, μόνο να την γιορτάσουμε.
Μια γιορτή για τον έρωτα και την αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή και στιγμή συναντιέται με την ζωή μας. «Μερικές φορές το πεπρωμένο είναι σαν μια μικρή αμμοθύελλα που αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση» Χ. Μουρακάμι.

Ο Χαρούκι Μουρακάμι είναι δημοφιλής σύγχρονος Ιάπωνας συγγραφέας και μεταφραστής. Είναι επίσης ενθουσιώδης μαραθωνοδρόμος. Από την παιδική του ηλικία επηρεάστηκε βαθιά από την Δυτική κουλτούρα, ιδίως από τη δυτική μουσική και λογοτεχνία. Μεγάλωσε διαβάζοντας μια σειρά από έργα Αμερικάνων συγγραφέων και ξεχωρίζει από άλλους Ιάπωνες συγγραφείς για τις δυτικές του επιρροές.
Ο Μουρακάμι σπούδασε θεατρικές τέχνες σε πανεπιστήμιο του Τόκυο. Έγραψε το πρώτο του έργο όταν ήταν 29 ετών. Η τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματός του Νορβηγικό Ξύλο (1987) τον έκανε διάσημο στη χώρα του. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το 2006 απέσπασε το Βραβείο Φραντς Κάφκα, ενώ το 2009 το Βραβείο Ιερουσαλήμ.

 

Premium Joomla Templates