«Τα Μάγια του Χειμώνα» ανεβάζει η Πειραματική στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Τα Μάγια του Χειμώνα», μια παράσταση γεμάτη αστείρευτο χιούμορ, μουσική, τραγούδια, μηνύματα αγάπης και τρυφερότητας, που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους, θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο στις 8 μ.μ. τη θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Την Κυριακή εκτός από την βραδινή παράσταση θα παιχτεί και μία ακόμα στις 12 το μεσημέρι. Την τρυφερή αυτή ιστορία «Τα Μάγια του Χειμώνα» του Charles Way έχει μεταφράσει η Ξένια Καλογεροπούλου και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δέσποινας Δρεπανιά.

«Τα μάγια του χειμώνα» (A spell of cold weather) πήρε το βραβείο του καλύτερου θεατρικού έργου για παιδιά το 1996 από την Βρεττανική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων. Το είχαν παραγγείλει από το Theater Centre του Λονδίνου και το Τheater Sherman του Cardiff. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1995 και στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στην Ουαλία και την Αγγλία.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα αγρόκτημα στα σύνορα Αγγλίας και Ουαλίας. Σύμφωνα με την αγγλική λαϊκή παράδοση, σε ορισμένα σπίτια υπάρχει ένα ξωτικό που μένει μόνιμα εκεί. Ένα ξωτικό φιλικό και σκανδαλιάρικο. Στο αγρόκτημα, λοιπόν, της ιστορίας μας, μένει ένα ζευγάρι αγροτών νοικοκυραίων, η Μάρθα και ο Τίμος, που περνά τις μέρες του άχρωμα και πληκτικά έχοντας ξεχάσει τη χαρά, το γέλιο και τη διασκέδαση

Μαζί τους μένει και ένα ξωτικό: ο Τρόλο Τρίκμαν, αόρατος γι αυτούς μα και για όσους έχουν σκληρή και ιδιότροπη καρδιά. Ο Τρόλο κινείται ανάλαφρα και γρήγορα, ανάμεσά τους. Η κάθε κίνησή του γίνεται με μεγάλη ακρίβεια χωρίς καθόλου να μιλάει. Ο αναπάντεχος ερχομός της ανιψιάς τους Μαργαρίτας και τα μάγια του παιχνιδιάρικου ξωτικού ανατρέπουν τα πάντα στο αγρόκτημα… Σκύλος, αγελάδα, κόκορας, πρόβατα και κότες συνωμοτούν με το ξωτικό και τη Μαργαρίτα και φέρνουν τα πάνω κάτω.
Χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν αστεία και σκανταλιές που διασκεδάζουν και προκαλούν ατέλειωτο γέλιο. Άραγε το σκανταλιάρικο ξωτικό, με τα μαγικά του κόλπα, θα καταφέρει να φέρει τη χαρά, την αγάπη και την ευτυχία στο σπιτικό αυτό;
Μια χαρούμενη και τρυφερή ιστορία γραμμένη ειδικά για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Premium Joomla Templates