Πρεμιέρα την Κυριακή στο ΔΗΠΕΘΕΚ για τον «Μικρό Μανουήλ και τη Σολομώντεια Λύση»

           Από την προσεχή Κυριακή και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. «Ο μικρός Μανουήλ και η Σολομώντεια Λύση», θα διδάσκουν σε μικρούς θεατές και όσους αισθάνονται μικροί την ανιδιοτελή αγάπη και την αλληλεγγύη μέσα από το έργο του Γιάννη Καλαντζόπουλου. Για τα σχολεία θα δίνονται παραστάσεις τις καθημερινές, πρωινές ώρες, κατόπιν συνεννόησης. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αννέτας Παπαθανασίου, στην Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

           Με την ευκαιρία της πρεμιέρας, δόθηκε σήμερα Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, από την Πρόεδρο της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Αναστασία Μπελογιάννη και τους συντελεστές της παράστασης. Η κα Μπελογιάννη αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕΚ με την κα Παπαθανασίου η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε παιδικές παραστάσεις. Η σκηνοθέτις αναφέρθηκε στο έργο τονίζοντας ότι μέσα από αυτό τα παιδιά θα πάρουν πραγματικά διδάγματα ενώ θα διασκεδάσουν καθώς έχει πολύ τραγούδι και χορό. Εξήρε επίσης τα μέλη του θιάσου που ταίριαξαν τόσο πολύ μεταξύ τους και που οι περισσότεροι μένουν στην Καλαμάτα και γνωρίζουν τον τόπο.

Για τα συναισθήματα και τα μηνύματα που βγαίνουν από αυτή την παράσταση μίλησαν οι ηθοποιοί Εύη Γιαννακοπούλου, Άρης Τσαμπαλίκας, Καλλιρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης και Άγγελος Μαρίνης προτρέποντας γονείς και παιδιά να μην χάσουν την παράσταση.

Μετά την πρεμιέρα, το έργο θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη , Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί και για το κοινό τις Κυριακές στις 11:30 π.μ.

Κόστος εισιτηρίου: 10 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά.


Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου
Σκηνικά – κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας

Μουσική διδασκαλία (και επιλογή κομματιών): Πάνος Κουραμπάς
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτης: Γιώργος Τσαπόγας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Καλλιρρόη Βελέντζα, Εύη Γιαννακοπούλου, Άγγελος Μαρίνης, Απόστολος Μεσσανάκης, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Τσαπόγας.

 

 

Για το έργο:

Το έργο είναι βασισμένο σε έναν κινέζικο μύθο του 13ου μ.Χ. αιώνα, με τίτλο «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ' όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το δικό του ομώνυμο αριστούργημα, ένα από τα διασημότερα θεατρικά έργα παγκοσμίως.
Το έργο είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, φέρνει στην εποχή μας όλα τα διδάγματα αυτού του αρχαίου κινέζικου μύθου, απευθυνόμενο στα σημερινά παιδιά αλλά και στους γονείς τους. Πρόκειται για έργο γραμμένο με ευαισθησία και χιούμορ, που διδάσκει αξίες όπως η αυταπάρνηση, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη και η συλλογικότητα. Η παράσταση μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, μουσική, τραγούδι και χορό, αντιπροτείνει στην βία, στον ατομικισμό και στην αγάπη για το κέρδος, την ανιδιοτέλεια, τη δικαιοσύνη και την αληθινή αγάπη.
Η σκηνοθεσία ακολουθεί το παιχνίδι του θεάτρου, το οποίο υπάρχει και μέσα στο ίδιο το έργο, όπου οι 15 ρόλοι παίζονται από 6 ηθοποιούς με γρήγορες εναλλαγές. Οι θεατές παρακολουθούν τις θεατρικές μεταμορφώσεις και γίνονται συμμέτοχοι στη μαγεία του θεάτρου.


Premium Joomla Templates