Κινηματογράφος και θέατρο

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων για το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε χθες η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού, 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί από 13-22 Ιουλίου. Η προπώληση πραγματοποιείται στα καταστήματα Public, στο εκδοτήριο της Ticket Services Πανεπιστημίου 39, τηλεφωνικά στο 210 723 4567 και online:

https://www.ticketservices.gr/event/kalamata-dance-festival-2018/ http://tickets.public.gr/event/kalamata-dance-festival-2018/

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η κορυφαία συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου χορού στη χώρα μας, πραγματοποιείται για 24η συνεχή χρονιά από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου 2018, με νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Λίντα Καπετανέα.

Είκοσι ξένοι δημιουργοί, εκ των οποίων οι δέκα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, μία παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη από σύγχρονο τσίρκο ως street dance και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σκιαγραφούν το προφίλ του φετινού Φεστιβάλ, που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας το δεκαήμερο 13-22 Ιουλίου. Οι ξένοι δημιουργοί που δίνουν φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στην Καλαμάτα προέρχονται από Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Βέλγιο, Μοζαμβίκη, Ελβετία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισραήλ, Σουηδία και Ιρλανδία. Μεταξύ αυτών, πρωταγωνιστούν ο Olivier De Sagazan, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Josef Nadj, που θα συμμετέχει με παράσταση αλλά και έκθεση φωτογραφίας, ο πρωτοπόρος Wim Vandekeybus με την ιστορική ομάδα Ultima Vez, η Svalbard Company, το δίδυμο Marquese Scott και Poppin John, που επίσης πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα, η Compañia Sharon Fridman, που ανοίγει θεαματικά το Φεστιβάλ, κ.ά.

Ο Δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, το Διεθνές Κέντρο Χορού, που ανήκει στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις» και διοργανώνει το Φεστιβάλ, και η Kαλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα προτείνουν για φέτος ένα εξαιρετικά πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα είκοσι οκτώ συνολικά εκδηλώσεων, με έντεκα ξένες ομάδες χορού –εκ των οποίων οι επτά παρουσιάζουν πρώτη φορά έργο τους στην Ελλάδα–, τρεις ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, οκτώ υπαίθριες παραστάσεις χορού, τρία σεμινάρια, ένα εργαστήρι, ένα masterclass, μία έκθεση φωτογραφίας και μία μουσική βραδιά.

Το πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει πιο αναλυτικά τα εξής:

-     Δεκατέσσερις παραγωγές στο Μέγαρο Χορού,

      επτά στην Κεντρική Σκηνή και επτά στο Στούντιο.

-     Οκτώ υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία
      της Καλαμάτας, κάθε μέρα στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο.

-     Έκθεση φωτογραφίας του Josef Nadj με τίτλο Inhancutilitatem

      στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού και μία μουσική βραδιά επίσης

      με ελεύθερη είσοδο.

-     Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με δύο επαγγελματικά σεμινάρια χορού,

      ένα masterclass, ένα εργαστήρι για παιδιά και ένα σεμινάριο για ΑμεΑ.

Ως προς το κυρίως πρόγραμμα παραστάσεων στο Μέγαρο Χορού, από τις δεκατέσσερις συνολικά παραστάσεις, οι έντεκα είναι από ομάδες του εξωτερικού –εκ των οποίων οι επτά πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα– και οι τρεις από ελληνικές ομάδες. Οι παραστάσεις των τριών ελληνικών ομάδων είναι η παράσταση της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου In case of Loss, μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Καλαμάτας που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, η παράσταση Aνώνυμο της Τζένης Αργυρίου, μια συμπαραγωγή με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, και η παράσταση The Art of Dying των Χριστίνα Γουζέλη & Paul Blackman, μια συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

To πλήρες πρόγραμμα εδώ:

www.kalamatadancefestival.gr

24ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

www.kalamatadancefestival.gr

OFFICIAL HASHTAGS:

#24kdf2018

#kalamatadancefestival

#kalamata

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Γενική είσοδος: €15,00

Γενική είσοδος στην παράσταση Cartoon της Anton Lachky Company, Πέμπτη 18 Ιουλίου: €10,00  

Φοιτητικό / μειωμένο εισιτήριο: €12,00 για όλες τις παραστάσεις

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Γενική είσοδος: €12,00

Γενική είσοδος για τους συμμετέχοντες

στα Σεμινάρια του Φεστιβάλ: €10,00

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία

και στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Κόστος συμμετοχής σε 2 σεμινάρια σύγχρονου χορού

και 1 masterclass: €350,00

Κόστος συμμετοχής σε masterclass: €50,00

Eγγραφές και πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου, 6972 558 593,

workshops@kalamatadancefestival.gr

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 31.03.2018 ή μέχρι εξαντλήσεως

των διαθέσιμων θέσεων.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση

για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

- www.kalamatadancefestival.gr

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων

στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας:

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

10:00-13:00 & 18:30-21:00

Kαθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής

Αριστομένους 33, 24133 Καλαμάτα

Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών

(Visa & Mastercard): τηλ. 27211 81030

Πρεμιέρα σήμερα για το νεανικό φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Με την τελετή έναρξης του 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, ξεκίνησε σήμερα στην Αρχαία Μεσσήνη, η μεγάλη γιορτή του αρχαίου δράματος που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα. Οι παραστάσεις φέτος πραγματοποιούνται στο αρχαίο θέατρο, ενώ μέχρι πέρυσι δίνονταν στο Εκκλησιαστήριο. Ο χώρος του αρχαίου θεάτρου αρκετά μεγάλος και εντυπωσιακός φιλοξένησε άνετα τους εκατοντάδες μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ.

Περισσότερα...

Αρχίζει αύριο 17 του μήνα το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Πρεμιέρα κάνει αύριο στην Αρχαία Μεσσήνη,  το 7ο Διεθνούς Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.  Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν 9 μαθητικά θεατρικά σχήματα, δύο εκ των οποίων είναι από το εξωτερικό. Φέτος, όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο αρχαίο θέατρο -και όχι στο Εκκλησιαστήριο, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Περισσότερα...

Πρεμιέρα σήμερα με το έργο «Ο παπουτσωμένος γάτος» στη νέα Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ

Η πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ είναι γεγονός και είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η πρεμιέρα γίνεται σήμερα στη Φιλαρμονική στις 7 μ.μ., ενώ το έργο ανεβαίνει επίσης το Σάββατο στις 6 μ.μ. και την Κυριακή στις 12 μ. και στις  6 μ.μ. και επαναλαμβάνεται από 2 – 4 Μαρτίου, τις ίδιες ώρες. Σε όλες τις παραστάσεις τα ΑμεΑ μπορούν να την παρακολουθούν δωρεάν και η εκπαιδευτικός Σωτηρία Λάγιου θα κάνει μετάφραση στη νοηματική.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates