Στις 4 Αυγούστου η 26η πεζοπορία στη Νέδα

Πέρασαν 26 χρόνια από την πρώτη οργανωμένη «Διάβαση της Νέδας». Η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας,  Αυλωνίτες που συμμετέχουν αδιάλειπτα, πατριώτες επιχειρηματίες χορηγοί  υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, οργανώνουν το Σάββατο 4 Αυγούστου, πεζοπορία στη Νέδα, με την  ονομασία «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας.  

Με αφορμή  το θλιβερό γεγονός στην Ανατολική Αττική, με τη λήξη της εκδήλωσης θα διοργανωθεί συζήτηση  για την πρόληψη καταστροφών, την προστασία από φυσικά φαινόμενα της Νέδας και των παραποτάμιων χωριών.

Πεζοπόροι από όλη σχεδόν  την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το  μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή ΝΕΔΑ.

           Το μοναδικό ποτάμι με θηλυκό όνομα στην Ελλάδα και το φυσικό σύνορο μεταξύ των Νομών Μεσσηνίας και Ηλείας, ο ποταμός Νέδα, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, τόσο για τους φυσιολάτρες που επιθυμούν να το διασχίσουν, όσο και για όσους αναζητούν όμορφες γαλήνιες εικόνες μέσα σε πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά και γραφικά χωριά. Τριάντα δύο χιλιόμετρα είναι το συνολικό του μήκος.

Το  φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα,  η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία  μας περιμένουν!!!

                         

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με  αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας, (καινούριο γεφύρι).
  • Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8  χλμ. περίπου.
  • Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά  ντόπιων παραγωγών.
  • Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.
  • Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου.
  • Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ.
  • Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.
  • Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων).

Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας  θα διοργανωθεί συζήτηση διοργανωθεί συζήτηση  για την πρόληψη καταστροφών, την προστασία από φυσικά φαινόμενα της Νέδας και των παραποτάμιων χωριών.

Θα υπάρχει δωρεάν φαγητό και καλή μουσική.    

   

Στην ασφαλή διάβαση ξεχωριστή  συμβολή έχει το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

(Παράρτημα Καλαμάτας).                                            

Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ  ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  Βαθμός  δυσκολίας (++)

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι , κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις οδηγίες  των οδηγών.

       Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  στα τηλέφωνα 6932317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977191331(Γιάννης Χριστόπουλος),  6944285208 ( Γιώργος Τσακανίκας) και στο Δήμο Τριφυλίας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Απαραίτητα ενημερώνετε τον αρχηγό της πεζοπορικής διαδρομής για τυχόν προσωπικό σας σοβαρό πρόβλημα υγείας (αλλεργία, άσθμα, επιληψία, καρδιολογικό πρόβλημα).

Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει και να σέβεται τις δυνατότητες καθώς και τις αδυναμίες του.

Φροντίζουμε ΟΛΟΙ στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ομαδικότητας με τους συνοδοιπόρους μας.

Επιδεικνύουμε καλή διάθεση, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.

Η διάβαση γίνεται με προσωπική ευθύνη του καθενός.

Όσοι -ες επιθυμούν να συνοδευόσουν πεζοπόρους χωρίς να συμμετάσχουν στην πεζοπορία σας ενημερώνουμε πως στην πλακόστρωτη πλατεία της Αυλώνας υπάρχουν καφενεία, ωραία καφέ και ταβέρνες (Αμπαρόριζα, Ταβερνείο της Αρετής κ.λ.π ), θα μπορείτε επίσης να ξεναγηθείτε στα σοκάκια του όμορφου χωριού.

 

   

Premium Joomla Templates