Περιβάλλον

Στις 4 Αυγούστου η 26η πεζοπορία στη Νέδα

Πέρασαν 26 χρόνια από την πρώτη οργανωμένη «Διάβαση της Νέδας». Η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας,  Αυλωνίτες που συμμετέχουν αδιάλειπτα, πατριώτες επιχειρηματίες χορηγοί  υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, οργανώνουν το Σάββατο 4 Αυγούστου, πεζοπορία στη Νέδα, με την  ονομασία «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας.  

Περισσότερα...

Η ομάδα R.A.D.I.KAL.A. παρουσιάζει το νέο σκάφος φτιαγμένο από πλαστικά

Το πρώτο σκάφος τύπου Optimist φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, παρουσιάζει το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 8 μ.μ. η ομάδα R.A.D.I.KAL.A., στο χώρο του μπάσκετ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (Ν.Ο.Κ.). Η δημόσια εκδήλωση, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος D.R.E.A.M. (Design and Recycling for Educational Awareness and Motivation).

Περισσότερα...

Ποδηλατική βόλτα της «Κλεψύδρας» γύρω από τη Μεσσήνη και δράσεις

Οι δράσεις του Συλλόγου για τον πολιτισμό και τη φύση «Κλεψύδρα», συνεχίζονται στη Μεσσήνη τις επόμενες Κυριακές με θέμα «Άνοιξη με ορθοπεταλιές». Για την Κυριακή 29 του μήνα οργανώνεται ποδηλατική βόλτα 6 χλμ. γύρω από την πόλη, με στόχο να βγουν οι δημότες από τα σπίτια τους, να ασκηθούν, να θαυμάσουν το περιβάλλον, να επικοινωνήσουν. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης και στο ίδιο σημείο θα γίνει και ο τερματισμός.

Περισσότερα...

Το βραβείο "Οικόπολις 2017" στην Καλαμάτα για το νέο Δημαρχείο

To βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ έτους 2017 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά σε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Επένδυσης (ανακύκλωση, διαχείριση απορριμμάτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.) απονεμήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, το βράδυ της Πέμπτης 1ης Ιουνίου 2017. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο θαυμάσιο χώρο «Καταρράκτες» του πευκόφυτου Πάρκου Αναψυχής Ραφήνας.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates