Περιβάλλον

Επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Η αλληλεπίδραση των πόλεων από το ανθρωπογενές και το φυσικό περιβάλλον είναι ήταν το αντικείμενο εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Περισσότερα...

Στις 4 Αυγούστου η 26η πεζοπορία στη Νέδα

Πέρασαν 26 χρόνια από την πρώτη οργανωμένη «Διάβαση της Νέδας». Η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας,  Αυλωνίτες που συμμετέχουν αδιάλειπτα, πατριώτες επιχειρηματίες χορηγοί  υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, οργανώνουν το Σάββατο 4 Αυγούστου, πεζοπορία στη Νέδα, με την  ονομασία «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας.  

Περισσότερα...

Η ομάδα R.A.D.I.KAL.A. παρουσιάζει το νέο σκάφος φτιαγμένο από πλαστικά

Το πρώτο σκάφος τύπου Optimist φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, παρουσιάζει το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 8 μ.μ. η ομάδα R.A.D.I.KAL.A., στο χώρο του μπάσκετ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (Ν.Ο.Κ.). Η δημόσια εκδήλωση, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος D.R.E.A.M. (Design and Recycling for Educational Awareness and Motivation).

Περισσότερα...

Ποδηλατική βόλτα της «Κλεψύδρας» γύρω από τη Μεσσήνη και δράσεις

Οι δράσεις του Συλλόγου για τον πολιτισμό και τη φύση «Κλεψύδρα», συνεχίζονται στη Μεσσήνη τις επόμενες Κυριακές με θέμα «Άνοιξη με ορθοπεταλιές». Για την Κυριακή 29 του μήνα οργανώνεται ποδηλατική βόλτα 6 χλμ. γύρω από την πόλη, με στόχο να βγουν οι δημότες από τα σπίτια τους, να ασκηθούν, να θαυμάσουν το περιβάλλον, να επικοινωνήσουν. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Μεσσήνης και στο ίδιο σημείο θα γίνει και ο τερματισμός.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates