Περιβάλλον

Ημερίδα του ΚΠΕ Καλαμάτας για τα «ρήματα και τα απορρίμματα»

Ημερίδα με βιωματικό χαρακτήρα και θέμα «Ρήματα και απορρίμματα στην… τάξη», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΚΠΕ Καλαμάτας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας δια της δομής της «Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης (Ε.Β.Ε.)», τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας δια του Τμήματος Ανακύκλωσης στο πλαίσιο του τοπικού θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρήματα και απορρίμματα: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω».

Περισσότερα...

Επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Η αλληλεπίδραση των πόλεων από το ανθρωπογενές και το φυσικό περιβάλλον είναι ήταν το αντικείμενο εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Περισσότερα...

Στις 4 Αυγούστου η 26η πεζοπορία στη Νέδα

Πέρασαν 26 χρόνια από την πρώτη οργανωμένη «Διάβαση της Νέδας». Η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας,  Αυλωνίτες που συμμετέχουν αδιάλειπτα, πατριώτες επιχειρηματίες χορηγοί  υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, οργανώνουν το Σάββατο 4 Αυγούστου, πεζοπορία στη Νέδα, με την  ονομασία «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας.  

Περισσότερα...

Η ομάδα R.A.D.I.KAL.A. παρουσιάζει το νέο σκάφος φτιαγμένο από πλαστικά

Το πρώτο σκάφος τύπου Optimist φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, παρουσιάζει το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 8 μ.μ. η ομάδα R.A.D.I.KAL.A., στο χώρο του μπάσκετ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (Ν.Ο.Κ.). Η δημόσια εκδήλωση, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος D.R.E.A.M. (Design and Recycling for Educational Awareness and Motivation).

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates