Εθελοντισμός

Οι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες σας περιμένουν στη Μεσσήνη

Σχεδόν δύο εβδομάδες «μετράει» το ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων που οργάνωσε στη Μεσσήνη, ο Σύλλογος για τον πολιτισμό και τη φύση «Κλεψύδρα». Οι υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες που έχουν στηθεί στον Πεζόδρομο της οδού Γεωργιάδου (έξω από το εργαστήρι Ζωγραφικής) και στην οδό Ελευθερίας 2 (έξω από το φροντιστήριο Αγγλικών της Στ. Πεζώνη) έχουν γεμίσει με βιβλία όλων των ειδών για όλα τα γούστα. Σκοπός της δράσης «Δούναι και Λαβείν» είναι να αναπτυχθούν οι έννοιες της ανάγνωσης, της ανακύκλωσης, της ανταλλαγής, της μοιρασιάς.

Περισσότερα...

Από 1 έως 4 Απριλίου η Πασχαλινή Εορταγορά των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα

Η Πασχαλινή Εορταγορά των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου από τις 11π.μ. έως τις 8 μ.μ. στο νέο Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης, στην οδό Βιλεαρδουίνου & Αγίου Ιωάννου, στην Καλαμάτα. Η εορταγορά θα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από κουλουράκια, λαμπάδες και πολλά άλλα χειροποίητα πασχαλινά δωράκια. Η Εορταγορά θα συνεχιστεί από 11π.μ. έως 3μ.μ. και την Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη στον ίδιο χώρο. Περισσότερα...

Παιδικός διαγωνισμός με τις «περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας»

       Ανυπομονώ να γνωρίσω το Ναρτούρο και τη Ναρτούρα. Πού θα τους συναντήσω δεν ξέρω. Μπορεί κάτω από μια ελιά. Ίσως στο πέτρινο γεφύρι πάνω από το ποτάμι, μπορεί μέσα σε μια σπηλιά. Μπορεί να ζουν σε πιο ορεινές περιοχές. Μπορεί να κάνουν τις βόλτες τους στην Αρκαδική Πύλη ή στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης. Και αν λατρεύουν να ανηφορίζουν το μονοπάτι προς τον Πύργο των Μούρτζινων; Όπου και να βρίσκονται, ένα είναι βέβαιο, ότι θα γνωριστούμε και θα μάθουμε και τα μυστικά τους. Θα μας συστηθούν όταν μας τους ζωντανέψουν μέσα από τα διηγήματά τους, οι μαθητές της Μεσσηνίας.

Περισσότερα...

Παζάρι ανταλλαγής βιβλίων την Κυριακή στη Μεσσήνη

Παζάρι ανταλλαγής βιβλίων και άλλων ειδών με τίτλο "Δούναι και Λαβείν" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Μεσσήνη από το νεοσύστατο σύλλογο "Κλεψύδρα" που δραστηριοποιείται σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Το παζάρι θα γίνει στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο της οδού Γεωργιάδου στη Μεσσήνη, όπου και θα στηθούν δύο μικρές υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates