Στον Γιατρό

Θερίζει η γρίπη. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει εμβολιασμούς ακόμα και τώρα

Έως την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί συνολικά 6 θάνατοι από την εποχική γρίπη- Δεκάδες νοσηλεύονται στις εντατικές - Με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό τα τρία παιδιά που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Περισσότερα...

Στους Δήμους Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης οι «Κινητές Μονάδες Υγείας»

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στους δήμους Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης. Οι «Κινητές Μονάδες Υγείας» είναι μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ξεκίνησε να υλοποιείται τον Ιανουάριο 2014.  

Περισσότερα...

Εκδήλωση για την πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης

Τα εμβόλια, η αποτελεσματικότητά τους και η θέση των αντιεμβολιαστών, τα σημάδια που θα οδηγήσουν ένα παιδί στον εργοθεραπευτή και σε ποιες δεξιότητες μπορεί να βοηθήσει η εργοθεραπεία, αλλά και οι ενδείξεις που οδηγούν ένα παιδί στη λογοθεραπεία, ήταν μερικά από τα ζητήματα που θίχτηκαν στην ομιλία με επίκεντρο το παιδί που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, την Τετάρτη το απόγευμα. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Περισσότερα...

Η μόρφωση προστατεύει από το Αλτσχάιμερ σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο κινδυνεύουν λιγότερο να εκδηλώσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι για κάθε χρόνο παραπάνω που έχει σπουδάσει κανείς οι πιθανότητες να εκδηλώσει αργότερα Αλτσχάιμερ μειώνονται κατά 11% κατά μέσο όρο.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates