Στον Γιατρό

Τεχνικές της φυσικοθεραπείας αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη

Αν και η ειδικότητα της φυσικοθεραπείας θεωρείται για πολλούς παρεξηγημένη στην Ελλάδα και όχι μόνο, ωστόσο η συνδρομή της είναι πολύτιμη στη βελτίωση πολλών πτυχών της σωματικής, αλλά εν τέλει και της ψυχικής μας υγείας. Περισσότερα...

Με ιογενείς λοιμώξεις και γαστρεντερίτιδες άρχισε η νέα χρονιά για τα παιδιά

       Η αύξηση των ιώσεων και των κρουσμάτων γρίπης έχουν αναστατώσει γονείς και τον ευάλωτο πληθυσμό, ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στη Μεσσηνία σοβαρά περιστατικά, τουλάχιστον στα παιδιά. Χρειάζεται όμως προσοχή, καθώς τα κρούσματα θα συνεχίσουν να εμφανίζονται μέχρι το τέλος της άνοιξης.

Περισσότερα...

Αυξάνονται οι ασθενείς με κρούσματα γρίπης στην Ελλάδα

Πολλά περιστατικά γρίπης έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας εισήλθε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης. Το στέλεχος της γρίπης που επικρατεί φέτος είναι ο ιός Α (Η3Ν2), ενώ πέρυσι ήταν ο Α (Η1Ν1).

Περισσότερα...

Όλο και νεότερες ηλικίες προσβάλλονται από σακχαρώδη διαβήτη. Ένας στους 10 έλληνες είναι διαβητικός

 Τα άτομα με διαβήτη έχουν εξαπλασιαστεί κατά τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ένας στους 10 έλληνες έχει διαβήτη. Ο διαβήτης τύπου 1 αυξάνεται κατά 3% κάθε χρόνο στα παιδιά και στους εφήβους, ενώ ο διαβήτης τύπου 2 προσβάλλει πλέον όλο και μικρότερες ηλικίες, νέους και παιδιά.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates