Ψυχολογία

Πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν έναν θάνατο;

Ποιος θα ήθελε να μιλήσει σε ένα παιδί για το θάνατο; Κανείς. Παρόλα ταύτα, μέχρι τα 18 του χρόνια, το παιδί θα έχει γνωρίσει περίπου 18.000 φορές είτε τον εικονικό θάνατο είτε τον πραγματικό, μας λένε τα στατιστικά στοιχεία. Μάλιστα, τα γεγονότα που ταλανίζουν την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα συνηγορούν. Οπότε κάθε προσπάθειά μας να προστατέψουμε τα παιδιά από την αναφορά του θανάτου και του πένθους είναι μάταιη.

Περισσότερα...

Το παιδί κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών! Πώς αντιμετωπίζεται;

Αποτελεί συχνό φαινόμενο το παιδί να επιδιώκει να κοιμάται στο διπλό κρεβάτι με τη μαμά, ενώ ο μπαμπάς έχοντας παραχωρήσει τη θέση του, καταφεύγει για ύπνο ή στο παιδικό μονό κρεβάτι ή στον καναπέ. Και μάλιστα, η μαμά δείχνει να ενοχλείται από την πίεση αυτή του παιδιού και ενώ έχει δοκιμάσει διάφορους τρόπους, δεν έχει καταφέρει να «διώξει» το παιδί από το κρεβάτι της.

Περισσότερα...

Ενεργητική Ακρόαση γονέα – παιδιού: βοηθά να λυθούν οι διαφωνίες!

Η ενεργητική ακρόαση είναι ένας τρόπος επικοινωνίας που, όπως περιγράφεται και από τον τίτλο, προωθεί την εμπλοκή όλων των μερών που συμμετέχουν, τόσο δηλαδή του αποστολέα όσο και του παραλήπτη του επικοινωνιακού μηνύματος. Η ενεργητική ακρόαση στη σχέση γονέα – παιδιού λειτουργεί υποστηρικτικά στη σχέση. Παράλληλα βοηθά να μειώνονται εντάσεις και διαφωνίες.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates