Διατροφή

Μέλι: 3 στα 4 δείγματα παγκοσμίως περιέχουν φυτοφάρμακα

Νηστεία στη Μεσογειακή Διατροφή

Η νηστεία ορίζεται ως η σκόπιμη αποφυγή κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων ή η ακούσια αποχή από κάθε είδος τροφίμων. Η νηστεία ως θρησκευτική πρακτική ήταν γνωστή στους αρχαίους ανθρώπους. Παρά τις διάφορες παραλλαγές που συναντώνται, η νηστεία είναι ένα χαρακτηριστικό πολλών διαφορετικών θρησκειών, ωστόσο η επίδραση της στην υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού, έχει μελετηθεί πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, πέρα από την πνευματική διάσταση, έχουμε στοιχεία για το πώς η νηστεία μπορεί να επηρεάσει την υγεία ή την εμφάνισή μας.

Περισσότερα...

Παιδί με Σακχαρώδη Διαβήτη. Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή του;

Ο σακχαρώδης διαβήτης περιλαμβάνει ένα σύνολο διαταραχών που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.Η τελική, μερική ή απόλυτη έλλειψη ινσουλίνης είναι υπεύθυνη για την αδυναμία μεταφοράς  της γλυκόζης από το αίμα στα κύτταρα.

Περισσότερα...

Θηλασμός: ένα πολύτιμο δώρο για τα παιδιά σας!

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα 1-7 Νοεμβρίου γιορτάζεται η εβδομάδα Μητρικού θηλασμού. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα ισχυρό δίκτυο ενημέρωσης, πληροφόρησης αλλά και υποστήριξης για το μητρικό θηλασμό, συχνά συναντάμε μητέρες που διστάζουν να δοκιμάσουν και απορρίπτουν την ιδέα εξαρχής.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates