Ανάπτυξη

Α΄ Δημοτικού: Έγκαιρη ανίχνευση πιθανών δυσκολιών και Α΄ ΤΕΣΤ σχολικής ετοιμότητας

Ήρθε η στιγμή που τα μικρά μας νήπια φτάνουν στο κατώφλι του Δημοτικού σχολείου. Η πρώτη Δημοτικού είναι τάξη καθοριστικής σημασίας καθώς αποτελεί ένα βασικό αναπτυξιακό ορόσημο στην πορεία των παιδιών, ένα μεγάλο βήμα για τη γενικότερη εξέλιξή τους.

Περισσότερα...

2 Απριλίου- Ημέρα Αυτισμού. Τι είναι ο αυτισμός;

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του.Είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή, η οποία αποτελεί μέρος της ομάδας των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος. Πιστεύεται ότι πρόκειται για νευρολογική διαταραχή αλλά τα ακριβή αίτια εκδήλωσής του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Περισσότερα...

Τα ασθματικά παιδιά έχουν 51% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα

Τα ασθματικά παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από την παχυσαρκία έως την εφηβεία τους. Τα παιδιά αυτά έχουν κατά μέσο όρο 51% μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους χωρίς άσθμα. Περισσότερα...

Ιχνογράφημα, ο "λόγος" του νηπίου!

Η ζωγραφική, αποτελεί μέσο έκφρασης για τους μαθητές της προσχολικής ηλικίας. Το σχέδιό τους αντανακλά τον εσωτερικό τους κόσµο και απεικονίζει στοιχεία που αφορούν στην ψυχολογική τους κατάσταση.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates