στην εκπαίδευση

Ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ενημέρωση – συζήτηση για την προώθηση της θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης χρήσης από τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Περισσότερα...

Αυξητική τάση παρουσιάζει η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό «Θαλής» της ΕΜΕ

Αλματώδη αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή μαθητών στον ετήσιο διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Μεσσηνία Γιάννης Πλατάρος, είναι η 4η χρονιά φέτος που παρατηρείται συνεχής άνοδος συμμετοχών από το 2012 και ύστερα. Ο πανελλήνιος διαγωνισμός έγινε στις 12 Νοεμβρίου.

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ της ΕΜΕ
ΕΤΗ Αριθμός συμμετεχόντων Μαθητών Μεσσηνίας
2012 και πριν 100
2013 155
2014 241
2015 260
2016 312

«Και φέτος λειτούργησαν δύο εξεταστικά κέντρα σε Κυπαρισσία και Καλαμάτα με συμμετοχή 88 και 224 μαθητών αντιστοίχως, σύνολο 312, φέρνοντας ένα ακόμα πάρα πολύ ευχάριστο ρεκόρ συμμετοχών μαθητών της Μεσσηνίας στον ΘΑΛΗ.

Ευχαριστούμε τους Καθηγητές που προωθούν τον διαγωνισμό, τους επιτηρητές του διαγωνισμού, τους διορθωτές, τους μαθητές, τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη σε έναν επιβοηθητικό τακτικό θεσμό προαγωγής της Μαθηματικής Παιδείας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους Διευθυντές των εξεταστικών Κέντρων του ΓΕΛ Κυπαρισσίας Ευάγγελο Αντωνόπουλο και του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας Γεώργιο Μπελογιάνη για την φροντίδα τους, ώστε ο διαγωνισμός να διεξαχθεί άψογα. Σε μια εποχή σοβαρής κρίσης των αξιών, τέτοια γεγονότα μας αναπτερώνουν το ηθικό για το μέλλον της χώρας μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του παραρτήματος.

 

 

 

 

 

Το φωτογραφικό υλικό του πολέμου, το συναίσθημα και η "λήθη"

Το «Έπος του 1940» θα συνεχίσει να εμπνέει και να συγκινεί όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους, όσο υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται πέρα από τα όποια κελεύσματα των καιρών και τις δηλώσεις περί «απόφασης κάθε σχολείου η συμμετοχή  στην παρέλαση».

Περισσότερα...

Το μεγάλο βήμα του μικρού μαθητή!

Κάθε χρόνο το πρώτο κουδούνι που σημαίνει την έναρξη της σχολικής χρονιάς, βάζει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Αφήνει πίσω του το καλοκαίρι και την ανεμελιά του και δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο, στις ευθύνες και στις σχολικές υποχρεώσεις.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates