στα παιδικά μας

"Γυμνές" επικοινωνίες

Από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μάς έρχεται μια νέα πληροφορία. Έχει σημάνει συναγερμός, με εκατοντάδες καταγγελίες, λόγω μιας νέας «μόδας» που σαρώνει στο διαδίκτυο, κυρίως στην εφηβική ηλικία. Λίγο από τα κινητά που δίνουν εύκολη και γρήγορη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών, λίγο από την παρόρμηση που σε αυτήν την ηλικία καταργεί όρια και φραγμούς, λίγο από το φλερτ με τον κίνδυνο που αγαπά και αγαπιέται στην ηλικία της «επανάστασης», δημιουργήθηκε μια νέα συνθήκη όπου, αγόρια και κορίτσια μοιράζονται φωτογραφίες που απεικονίζουν απόκρυφα σημεία του σώματος με περισσότερο ή λιγότερο προκλητικό τρόπο.

Περισσότερα...

Χριστούγεννα στ’ αλήθεια

Χ αρά απερίγραπτη, δώρα, στολίδια και γλέντια ατελείωτα - παντού τα Χριστούγεννα.

Ρ ωτάμε, όμως  «Τι ακριβώς είναι η Αλήθεια, ανάμεσα στα χίλια έθιμα;»

Ι σως να τα δούμε πιο βαθιά, μην μας μπερδέψουν τα επιφανειακά.  

Σ τα σπίτια μας, στην καρδιά μας - να έχει μόνο καλοσύνη, αγάπη, συγχώρεση, ελπίδα.

Τ ο μυστικό είναι απλό: να κάνουμε τον κόσμο όλο και καλύτερο.

Ο πως μπορούμε - με ταπεινές πράξεις, μικρά βήματα, θα τα κατακτήσουμε όλα.

Υ πάρχει τίποτα πιο σπουδαίο απ’ αυτό το συναίσθημα;

Γ λυκά και ολόψυχα, αποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα.

Ε υχόμαστε όλοι αγάπη, ευτυχία και ειρήνη.

Ν α, στην φάτνη με μεγάλη τιμή, γεννιέται η Αλήθεια στην Γη.


Ν α ζήσει ανάμεσα μας για όλο το χρόνο.


Α υτό είναι η μαγεία, το δώρο του Θεού, το αληθινό πνεύμα του Χριστού
.

 

ANNAx2Γράφει η:
Άννα Χαραλάμπους
Σχεδιάστρια Επαγγελματικών Εσωτερικών Χώρων. Μεταπτυχιακό στον Σχεδιασμό, Raffles Design Institute *

  *   Η Άννα Χαραλάμπους είναι Σχεδιάστρια Επαγγελματικών Εσωτερικών Χώρων. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στον Σχεδιασμό, (Raffles Design Institute Σιγκαπούρη). Εργάστηκε στη Σιγκαπούρη από το 2005 ως 2012 με τον σχεδιασμό και μελέτη χώρου για επαγγελματικά γραφεία, κατοικίες και εμπορικούς χώρους. Είναι παντρεμένη και τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να ζει στην Καλαμάτα.

Πότε θα έρθει ο Άγιος Βασίλης;

Πονοκέφαλος είναι για τους γονείς με μικρά παιδιά ο ερχομός του Άγιου Βασίλη. Πολλά παιδάκια ρωτούν πότε θα έρθει, γιατί στα δικά τους σπίτια έρχεται την Πρωτοχρονιά και σε άλλα πηγαίνει τα Χριστούγεννα;

Η αλήθεια είναι ότι σε χώρες του εξωτερικού πηγαίνει τα Χριστούγεννα ενώ στην δική μας «έρχεται» την Πρωτοχρονιά, την ημέρα της γιορτής του! Περισσότερα...

Οι παππούδες ξέρουν να περιμένουν…

Κατέβαινα πισωκάπουλα πάνω στο γαϊδούρι από το χωριό στη θάλασσα. Οδηγός ο παππούς μου. Μόλις πλησιάζαμε τα χωράφια έδινε μία δυνατή με το καλάμι του στις πρασινάδες και μου έλεγε με αργή στεντόρεια φωνή «Μύρισε. Θρούμπη». Πέρναγε ώρα και ξαναχτύπαγε. «Ρίγανη», έλεγε. Και έπειτα, δυόσμος. Και δεντρολίβανο. Μου έκανε μάθημα, σκέφτομαι τώρα. Όλα τα αρώματα ξεχύνονταν στη μύτη μου και έχουν μείνει εκεί μέχρι σήμερα που έχω πατήσει για τα καλά τα πενήντα.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates