Συνεντεύξεις

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου: «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα»

Χάος, πόνος, αγώνας, πείνα, ξεριζωμός αλλά πρωτίστως στέρηση της οικογενειακής θαλπωρής και της πατρίδας τους, είναι τα κοινά χαρακτηριστικά των 12 ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που οι προσωπικές τους ιστορίες συνάντησαν την πένα της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου και γράφτηκε το βιβλίο «Μέσα από τα μάτια τους». Τη συναντήσαμε στην πρόσφατη βιβλιοπαρουσίαση που έγινε στην Καλαμάτα, όπου η Μεσσήνια συγγραφέας μίλησε στα paidikamas.gr  για τη γέννηση της ιδέας να στηρίξει την εκστρατεία «Back2School» και για την εικόνα του μικρού Αϊλάν που την έκανε να δώσει μέσα από τα παραμύθια, μια ανθρωπιστική διάσταση στη συγγραφή.

Εμπνευστής του βιβλίου, ήταν ο αείμνηστος πρόεδρος της Praksis Τζανέτος Αντύπας. Μάλιστα, μέρος των εσόδων του βιβλίου διατίθενται στη ΜΚΟ για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.Να υπενθυμίσουμε ότι η κα Κωνσταντοπούλου έλαβε πέρυσι τη διάκριση της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία «Back2School».

Περισσότερα...

Κάτια Πινό: «Τα παιδιά χάνουν την παιδικότητά τους όταν μαθαίνουν για την κρίση!»

Τα παραμύθια της πραγματεύονται τις προσπάθειες να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να αναγνωρίσουμε την διαφορετικότητα αλλά και την ανάγκη να καταφέρουμε να πετάξουμε με τα δικά μας φτερά! Η συγγραφέας Κάτια Πινό, μιλάει στα paidikamas.gr για τα παιδιά, τη δύναμη που κρύβει το καθένα μέσα του και τα παραμύθια. Τα παραμύθια έχουν πολλές αναγνώσεις, καθένας βρίσκει διαφορετικά μηνύματα μέσα σ’ αυτά, ακόμα και από κείνα που θέλει να περάσει η συγγραφέας.

Περισσότερα...

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου: «Είναι δυστυχία να μην αρέσουν στους μεγάλους τα παραμύθια!»

Βιώματα της παιδικής της ηλικίας, όσα τη συντρόφεψαν με χαρά ή με φόβο και έχουν καταγραφεί στην παιδική της ψυχή, βγαίνουν στα παραμύθια της. Η Μεσσήνια στην καταγωγή συγγραφέας, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, με οδηγό την παιδικότητα που φυλάει μέσα της και τη σχέση αγάπης και κατανόησης που διατηρεί με τα παιδιά, γράφει για παιδιά αλλά και για μεγάλους!

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates