Θερινό σχολείο εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Καλαμάτα

Συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο 7 του μήνα, στο 10ο Δημοτικό Καλαμάτας, οι εργασίες του 2ου  διεθνούς θερινού σχολείου με θέμα «Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment». Στο θερινό σχολείο συμμετέχουν 20 εκπαιδευτικοί από Αυστρία, Ισλανδία, Λετονία και Γερμανία και 7 από τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση (άξονας ΚΑ1 του Erasmus+) εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν τις Νέες Τεχνολογίες, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia (European Community Media, www.ecomedia-europe.net).

Κατά τη διάρκεια των επτά ημερών του Summer Academy 2018, 27 εκπαιδευτικοί από Ελληνικά και ξένα σχολεία, θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις πλατφόρμες MicroBit, Arduino & Raspberry Pi, για τη διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων με το εξωτερικό περιβάλλον. Τα εργαστήρια θα γίνονται τα πρωινά 9 π.μ. έως 1 μ.μ. στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

Το απογευματινό πρόγραμμα θα είναι πολιτιστικό - ψυχαγωγικό.

Για σήμερα προβλέπεται επίσκεψη στο μουσείο παραδοσιακής φορεσιάς «Β. Καρέλια». Την Παρασκευή 6 Ιουλίου θα γίνει συνάντηση των υπευθύνων του δικτύου με το Δήμαρχο Καλαμάτας στο Δημαρχείο στη 1 μ.μ. ενώ στις 7 Ιουλίου θα γίνει ξενάγηση στο Costa Navarino, παρουσιάσεις των εργασιών των εργαστηρίων και αποχαιρετιστήριο γεύμα.

Πληροφορίες: (http://summeracademy.sch.gr/2018/ict/) .

Premium Joomla Templates