ΚΔΑΠ στο δήμο Μεσσήνης από τη νέα σχολική χρονιά

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) με αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για παιδιά από 5 έως 12 ετών προτίθεται να δημιουργήσει ο Δήμος Μεσσήνης κατά τη νέα σχολική χρονιά 2018-19. Ήδη ενημερωτικό σημείωμα έχει διανεμηθεί στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Μεσσήνης προκειμένου οι γονείς να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι τα ΚΔΑΠ στεγάζονται στα κτίρια των σχολείων ή των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου και λειτουργούν από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως το διδακτικό έτος. Στόχος του προγράμματος είναι η δωρεάν σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις ή μέσω παιχνιδιού.

Οι δραστηριότητες ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

Αθλήματα: Μπάσκετ, βόλλεϋ, παραδοσιακούς χορούς, χιπ-χοπ, λάτιν, ζούμπα, πολεμικές τέχνες.

Δημιουργικές δραστηριότητες: Θεατρικό εργαστήρι, εικαστικά εργαστήρια-ζωγραφική, μουσική, εξάσκηση στη χρήση της αγγλικής-γερμανικής γλώσσας, εργαστήρια λόγου και αριθμητικής, ιστορίας καθώς και ρομποτικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί στο διευθυντή του σχολείου μέχρι την επόμενη Τρίτη 20 Μαρτίου και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις 16 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και δια βίου μάθησης του δήμου (τηλέφωνο: 27223-60179).

Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο δήμος θα διεκδικήσει συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Premium Joomla Templates