Για τους κινδύνους του διαδικτύου ενημερώνει αύριο η Google στη Μεσσήνη

 Οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν πολλές και νέες ευκαιρίες, αλλά προσφέρουν και κινδύνους, όχι εύκολα αντιληπτούς. Για τα θετικά και αρνητικά του διαδικτύου, θα πραγματοποιηθεί αύριο εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Διαδίκτυο» στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Την οργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης, η ΔΕΥΑΜ και το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες αλλά και θα εντοπιστούν οι πιθανοί κίνδυνοι που κρύβονται για τους νέους. Θα παρουσιαστεί επίσης το πρόγραμμα Coding for Girls II, όπου το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με τη Google υλοποιούν και στο δήμο Μεσσήνης.

Επίσης για τρία Σαββατοκύριακα περίπου 10 μαθήτριες και μαθητές της E΄ και ΣΤ΄ των Δημοτικών Σχολείων της Μεσσήνης που ενδιαφέρονται, θα παρακολουθήσουν δωρεάν  το πρόγραμμα της  google, αφού προηγουμένως δηλώσουν συμμετοχή στο σχολείο τους.

Η πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα (διάρκειας τεσσάρων ωρών την ημέρα) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Νοεμβρίου 2018 για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, η δεύτερη στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2018 για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, ενώ η τρίτη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί 1 και 2 Δεκεμβρίου για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης. Στους  συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το Πρόγραμμα Digital Coding

To Digital CodingGirls Coding II, αποσκοπεί στην εκμάθηση βασικών αρχών κώδικα στα πλαίσια του CODE WEEK EU, από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, με την υποστήριξη και συμβολή της Googleκαι αποτελεί την συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος Girl Coding που υλοποίησε το ΚΕΑΝ πέρσι το καλοκαίρι, για 60 μαθήτριες, με την θεσμική υποστήριξη του ΕΙΤ-European Institute for Innovation and Technology

Στόχος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι να φέρει τις συμμετέχοντες μαθήτριες πιο κοντά στον προγραμματισμό μέσα από ένα εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο. Οι συμμετέχοντες θα αποκτούν βασικές έννοιες προγραμματισμού όπως οι επαναλήψεις, οι υποθέσεις, οι ερωτήσεις και τα διαγράμματα ροής. Στο τέλος του κύκλου θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν την δική τους εφαρμογή για κινητό.

Οι στοιχειώδης δεξιότητες προγραμματισμού θα απαιτούνται πλέον σε κάθε τομέα του παραγωγικού ιστού, όπως τράπεζες, Ιατρική ή δάσκαλοι, θα έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση βασικές γνώσεις κώδικα και προγραμματισμού. Ο προγραμματισμός θα αποτελεί βασική γνώση, όπως αυτή της ανάγνωσης και της γραφής, διότι μέσω αυτού θα αναπτύσσονται δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη, η λογική και η επίλυση προβλημάτων. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο www.kean.gr ή www.girlscoding.eu

Premium Joomla Templates