Την Πέμπτη παρουσιάζεται στην Καρδαμύλη «Το τσόφλι» της Βίκης Κοσμοπούλου

Το βιβλίο της Μεσσήνιας Βίκης Κοσμοπούλου «Το τσόφλι», παρουσιάζουν αύριο στις 8 μ.μ. στο Café ΑΝΔΡΟΥΒΙΣΤΑ, στην Καρδαμύλη, το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και τη Φύση "ΝΑΡΤΟΥΡΑ" με τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ Δήμητρας Δημοπούλου.

Τα 12 ζεύγη πεζών του βιβλίου διαβάζονται απνευστί σε λιγότερο από 12 ώρες και προσφέρονται για προβληματισμό και ενδοσκόπηση των αναγνωστών ακόμα και το καλοκαίρι. Η συγγραφέας έχει κοφτή και περιεκτική γραφή, ενώ οι ήρωές της, διαφορετικοί σε κάθε πεζό, παλεύουν με το χρόνο, με το ρολόι, με τα λάθη και τις παραλείψεις τους, ώσπου φτάνει η ώρα της εκτέλεσης της τελευταίας εντολής λίγο πριν κλείσει το τσόφλι.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης θα μιλήσουν ο Άγγελος Λάππας, ποιητής, πρόεδρος Ένωσης Μεσσηνίων συγγραφέων και ο Μιχάλης Μπορνόβας, οδοντίατρος.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη.
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Από το οπισθόφυλλο:

Τρεις χιλιάδες εξακόσιοι εργάτες εκτελούν πρόθυμα την τελευταία εντολή.

«Εργάζονται συστηματικά στο μεγάλο ρολόι. [...] κι όλο πεισμώνουν, κι όλο πιστεύουν πως το τσόφλι θα κλείσει, πως ο Χρόνος θα λιποτακτήσει, πως θα μείνει πάλι απ’ έξω να τριγυρνά με την τροτέζα του [...]»*

* Σύμφωνα με τον μύθο, ο Χρόνος και η Ανάγκη περιελίσσονταν γύρω από το κοσμικό αυγό και το έσπασαν για να σχηματιστεί το ταξινομημένο σύμπαν - η γη, ο ουρανός και η θάλασσα.
 

Είκοσι τέσσερα πεζά. Δώδεκα ζεύγη σε διάλογο για την ανάγκη όσων βρίσκονται στο τσόφλι να επιστρέφουν στον χρόνο· να νιώσουν ασφάλεια, να διορθώσουν λάθη, να λυτρωθούν, να γιατρευτούν, να ερωτευτούν ξανά, να αλωθούν, να βρουν σημείο αναφοράς, την έμπνευση αλλά και την πρώτη σκέψη.

H κόρη και ο γαμπρός της Βενετίας, ο Βίκτορας κι ένας μοναχός, ο Παύλος Αναγνώστου και κάποιος ταξιδιώτης, η Ρενάτα Σκαρλάτου και η Άννα, τρεις συγγραφείς, ο Ξενοφών κι ένας «καμικάζι», η Δέσποινα κι ένα ζευγάρι, ο Άγγελος Ασλάνογλου και η Vicenta, ο Λάζαρος και μια ξενιτεμένη, μια «σταχτοπούτα» και η Μαρτίριο Άλμπα, όλοι ζητούν επανεκκίνηση. Κάτι αλλιώτικο όμως συμβαίνει με την Αντιγόνη και την Εύα. Πάντως ο Χρόνος δίνει σε όλους μια υπόσχεση.

Premium Joomla Templates