Παρουσίαση βιβλίου για τα γλυπτά μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας

 Το βιβλίο της Αναστασίας Μηλίτση-Νίκα "Τα Γλυπτά Μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας αφηγούνται την ιστορία τους 1870-1940",  θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Απριλίου στις  8 μ.μ., στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας και  τα Γ.Α.Κ. - Αρχεία Ν. Μεσσηνίας ενώ το βιβλίο «οδηγός του Κοιμητηρίου Καλαμάτας στόχο έχει να δείξει ότι ο ιερός χώρος του Κοιμητηρίου δεν είναι μόνο τόπος καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και συλλογικής μνήμης» (από το εξώφυλλο του βιβλίου). 

Ομιλητές θα είναι: ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνος των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρος Θέμελης με θέμα «Το κίνημα του νεοκλασικισμού», η προϊσταμένη των ΓΑΚ Μεσσηνίας Αναστασία Μηλίτση-Νίκα με θέμα «Το κοιμητήριο Καλαμάτας τόπος συλλογικής μνήμης. Τόπος των “απόντων”», η προϊσταμένη των ΓΑΚ Λακωνίας Πέπη Γαβαλά με θέμα «Τα νεοκλασικά ταφικά μνημεία του Κοιμητηρίου Καλαμάτας από το 1870-1940» και ο γλύπτης διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας Παναγιώτης Λαμπρινίδης με θέμα «Η δημιουργία των νεοκλασικών ταφικών μνημείων του Κοιμητηρίου Καλαμάτας (Νεοελληνική γλυπτική-Τηνιακή μαρμαρογλυφία)». Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Κοντοθανάσης.

Premium Joomla Templates