Η συγγραφέας Μάρω Δούκα την Τετάρτη, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Η πολυγραφότατη Μάρω Δούκα θα βρεθεί την Τετάρτη στην Καλαμάτα, ανάμεσα σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε κοινό για να συνομιλήσει μαζί τους. Η γνωστή συγγραφέας είναι προσκεκλημένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην εκδήλωση που γίνεται προς τιμήν της με τίτλο «Στο πηδάλιο της γραφής: Η Μάρω Δούκα για τα 44 χρόνια της συγγραφικής της πορείας», την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών.

Η εκδήλωση αυτή όπως είπε η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Στέλλα Καρλαύτη θα βιντεοσκοπηθεί από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και θα προβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας του. Παρουσίασε επίσης βιογραφικά στοιχεία της συγγραφέως και αναφέρθηκε στα βιβλία που έχει γράψει και τα βραβεία με τα οποία έχει βραβευτεί. Ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος επισήμανε το άνοιγμα του πανεπιστημίου στην κοινωνία μέσα από λαϊκά σεμινάρια και εκδηλώσεις σαν αυτή που στοχεύουν στη διάχυση της γνώσης. Η διευθύντρια της ΔΚΒΚ Νινέτα Σωτηράκη, σημείωσε ότι το κοινό της Καλαμάτας αγαπά τη συγγραφέα Μάρω Δούκα, εκφράζοντας αισιοδοξία για τη συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με χαιρετισμούς και παρεμβάσεις:
Η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Στέλλα Καρλαύτη, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, ο κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Αλέξιος Γ.Κ. Σαββίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημοσίας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, καθηγητής Βασίλειος Λ. Κωνσταντινόπουλος και η επίκουρη καθηγήτρια Τιτίκα Καραβία.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρατεθεί μικρή δεξίωση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Premium Joomla Templates