Εκδήλωση προς τιμήν των Εθελοντών αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Μεγάλη μουσική εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας το βράδυ της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα συμμετάσχουν μουσικοί από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και από το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας».

Στόχος του δήμου είναι να τιμήσει τους εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν ανιδιοτελώς το συνάνθρωπο στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.

«Ο εθελοντισμός είναι από τις πιο ευγενικές εκδηλώσεις της ανθρώπινης φύσης και είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι στην πόλη της Καλαμάτας δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εθελοντές σε πολλές οργανώσεις», τόνισε ο Δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Δευτέρα, επισημαίνοντας τους «εθελοντές στον πολιτισμό, που βοηθούν το Δήμο Καλαμάτας στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, τους εθελοντές στην Πολιτική Προστασία, τους εθελοντές για τα κοινωνικά θέματα, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα Παιδικά Χωριά SOS, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τους εθελοντές στο πλαίσιο του Ερυθρού Σταυρού και της Εκκλησίας».

Ο κ. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του «διότι ο εθελοντισμός συνεχώς τροφοδοτείται με νέους ανθρώπους, με νέο αίμα».
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Επιτροπής Εθελοντισμού Δημήτρης Βεργόπουλος ανέφερε ότι «η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο με σκοπό να τιμήσει τους αφανείς ήρωες που ονομάζονται εθελοντές».

Premium Joomla Templates