Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός την Κυριακή στο κέντρο της Καλαμάτας

 Εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, διοργανώνει για μία ακόμα φορά το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός πραγματοποιείται σε δεκάδες πόλεις αυτή την ημέρα. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η καταμέτρηση των μητέρων που θα θηλάζουν δημόσια τα μωρά τους στους χώρους συγκέντρωσης.

 Η εκδήλωση στην Καλαμάτα διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από την ομάδα ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Mητρότητας. Η συγκέντρωση θα γίνει από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Café Accordo στην κεντρική πλατεία της πόλης και η καταμέτρηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12 μ. θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Από το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

https://www.facebook.com/groups/thilasmosmesshnia/

Premium Joomla Templates