Εκδηλώσεις

Τετραήμερος εορτασμός για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου στην Πύλο

Με μία θεαματική αναπαράσταση θα αναβιώσει το Σάββατο στο παλαιό λιμάνι της Πύλου, η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας. Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου ζωντανεύει 191 χρόνια μετά, στον όρμο τουΝαυαρίνου, με τη συμμετοχή παραδοσιακών ιστιοφόρων από όλη την Ευρώπη, συνθέτοντας ένα σκηνικό με ζωντανή ιστορική αφήγηση, έως και την εντυπωσιακή καταστροφή του ομοιώματος της τουρκοαιγυπτιακής ναυαρχίδας.

Περισσότερα...

Την Παρασκευή στη Μεσσήνη τιμητική διάκριση στον Πέτρο Θέμελη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Εκδήλωση τιμητικής διάκρισης για τον καθηγητή Αρχαιολογίας και υπεύθυνο των ανασκαφών στην Αρχαία Μεσσήνη Πέτρο Θέμελη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο δημαρχείο Μεσσήνης. Την τιμητική διάκριση θα απονείμει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Περισσότερα...

Τις δράσεις του στο έργο Erasmus+ παρουσίασε το ΚΠΕ Καλαμάτας σε εκδήλωση του ΙΚΥ στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και συγκεκριμένα η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ σε συνεργασία με τις Εθνικές Μονάδες της Γαλλίας και της Ιταλίας, στο πλαίσιο εορτασμού του Ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς, διοργάνωσε την εκδήλωση "Η πολιτιστική κληρονομιά στη Μεσογειακή Ευρώπη. Μια διαχρονική συνάντηση πολιτισμών", την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, επιλέχτηκαν και παρουσιάστηκαν έργα Erasmus+ από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία. Περισσότερα...

Στις 24 Σεπτεμβρίου η απονομή βραβείων Β' Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ΔΚΒ Καλαμάτας

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα απονεμηθούν οι διακρίσεις στο Β' Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Η τελετή απονομής θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. Τα βραβεία θα δώσουν στους διακριθέντες τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Premium Joomla Templates