Εκδηλώσεις

Σχολή γονέων στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη

Συνάντηση γονέων με θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη – Συναισθηματική Αγωγή» πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, την Τετάρτη 17 Απριλίου, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων του σχολείου.

Περισσότερα...

Τρεις Έλληνες στη βραχεία λίστα για το βραβείο Λογοτεχνίας της Ε.Ε.

 Tα μυθιστορήματα «Η γυναίκα του πρωινού τρένου» (εκδόσεις Καστανιώτη, 2018) του Δημήτρη Γράψα, «Εις την ψυχήν ελπίδα» (εκδόσεις Εστία, 2018) του Άγη Πετάλα και «Καινούργια μέρα» (εκδόσεις Καστανιώτη, 2018) του Νίκου Χρυσού περιλαμβάνονται στον βραχύ κατάλογο για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Prize for Literature). Το Βραβείο θα απονεμηθεί σε νέο πεζογράφο τον Σεπτέμβριο του 2019 στις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των εκ περιτροπής χωρών σε συγγραφείς από τις οποίες θα δοθεί το βραβείο του 2019.

Περισσότερα...

Διεθνείς συμμετοχές στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από 19-28 Ιουλίου

Με διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Akram Khan και ο Béla Tarr, που σπάνια έρχεται στην Ελλάδα, σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές, πολλά διαφορετικά είδη σύγχρονου χορού και πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 28 Ιουλίου το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η κορυφαία συνάντηση δημιουργών του σύγχρονου χορού.

Περισσότερα...

Διάκριση των εκπαιδευτηρίων Μπουγά στο διαγωνισμό «Λέμε όχι στον Σχολικό Εκφοβισμό»

Μια μεγάλη γιορτή για τη διαφορετικότητα και την εξάλειψη του «Σχολικού Εκφοβισμού» διοργανώνουν κάθε χρόνο για έξι συνεχόμενα έτη, ο διεθνής οργανισμός της Βρετανίας «British Council» και οι φορείς Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το British Council προωθεί τις πολιτισμικές σχέσεις και παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες αποτελώντας κέντρο συνεργασίας για τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates