Εκδηλώσεις

Το πρώτο της βιβλίο «Το τσόφλι» παρουσιάζει σήμερα η Βίκη Κοσμοπούλου στην Καλαμάτα

Με το βιβλίο «Το τσόφλι» εισέρχεται στο συγγραφική στίβο η καλαματιανή Βίκη Κοσμοπούλου, η οποία το παρουσιάζει σήμερα στην Καλαμάτα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος». Η παρουσίαση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο καφέ MYLO, Αριστομένους 26. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Γρηγόρης Λακιώτης και ο ποιητής και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Άγγελος Λάππας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η γραμματέας της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων Αντωνία Παυλάκου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη.

Περισσότερα...

Εκδήλωση για τη χρήση της Ρομποτικής και Αυτοματισμών στα σχολεία

 Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ποσοτικής Ανάλυσης Δεδομένων (LAIQDA) του ΤΕΙ Πελοποννήσου, και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου συνεχίζουν τη συνεργασία τους με σκοπό την έρευνα για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών εντός των σχολικών δομών. Περισσότερα...

Ενημερωτική συνάντηση «Εκπαιδεύοντας τους γονείς μας» στο 17ο Δ.Σ. Καλαμάτας

Στα θρανία «κάθισαν» οι γονείς του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, την Τετάρτη το απόγευμα, ώστε να μάθουν με ποιο τρόπο θα προστατεύουν από τις …κακοτοπιές, τα παιδιά τους τα οποία σερφάρουν στο διαδίκτυο. Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου και είχε τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους γονείς μας».

Περισσότερα...

Διεθνής Ημέρα Μουσείων η 18η Μαΐου

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates