Μεγάλη η συμμετοχή στον 13ο μαραθώνιο Μεσσήνης παρά τη λασποβροχή

Στην ιστορία πέρασε ένας ακόμα μαραθώνιος της Μεσσήνης, ο 13ος Μαραθώνιος Δρόμος και οι παράλληλοι αγώνες 10 και 3 χλμ. που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Μαρτίου. Τη διοργάνωση έκανε ο Δήμος Μεσσήνης και ο ΣΔΥ Μεσσηνίας, με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και με τη στήριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Στον Μαραθώνιο, η πρωινή εκκίνηση που δόθηκε στις 07:30 και το ελαφρύ ψιλόβροχο απέτρεψαν υψηλές θερμοκρασίες και επέτρεψαν να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για πολύ καλές επιδόσεις. Στους άντρες μάλιστα υπήρξε ένας όμορφος συναγωνισμός, ο οποίος έφερε πέντε αθλητές να κατεβαίνουν τις τρεις (3) ώρες. Συγκεκριμένα αυτοί που ανέβηκαν στο βάθρο ήταν: 1ος το μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Γιώργος Πατεράκης με χρόνο 2:50:37, 2ος ο Χρήστος Μαυρίκιος με χρόνο 2:55:23 και 3ος τερμάτισε ελάχιστα πιο πίσω ο Νίκος Βαΐτσης σε χρόνο 2:55:55, ενώ την 5άδα που κατέβηκαν τις τρεις ώρες συμπληρώνουν στην 4η θέση το μέλος του συλλόγου μας Βασίλης Μίχος με 2:57:23 και στην 5η θέση ο Αχιλλέας Γιαννούλας, σημειώνοντας χρόνο 2:58:09. Στις γυναίκες η ομορφιά του συναγωνισμού έφτασε στο αποκορύφωμά της, με τις δύο πρώτες θέσεις να παίρνουν δύο καταξιωμένες αθλήτριες του ΣΔΥΜ, η Γεωργία Πουλοπούλου και η Σταυρούλα Μπάκα, τερματίζοντας ουσιαστικά μαζί στην 1η θέση με τη Γεωργία να κόβει πρώτη το νήμα με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου από τη Σταυρούλα. Αναλυτικά λοιπόν:1η η Γεωργία Πουλοπούλου με χρόνο 3:40:13, 2η η Σταυρούλα Μπάκα με χρόνο 3:40:14 και 3η η Κατερίνα Κοντογιώργου με χρόνο 3:56:01.  Πρώτη θέση στο βάθρο κατέκτησε και η δική μας -από τη Μεσσήνη- μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Κολαμπά με χρόνο 3:56:57, η οποία τερμάτισε με μόλις λίγα δευτερόλεπτα διαφορά από την 3η γυναίκα, χρόνος που την κατατάσσει 4η στις γυναίκες και 1η στην ηλικιακή της κατηγορία.

Στα 10 χιλιόμετρα είχαμε βράβευση για τους πρώτους έξι άντρες και τις έξι πρώτες γυναίκες. Πρώτος νικητής ήταν ο αθλητής Ανδρέας Δημητράκης ο οποίος σημείωσε χρόνο 0:34:47. Δεύτερος ο Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος με χρόνο 0:37:10, τρίτος ο αθλητής του ΣΔΥΜ Ηλίας Νικολόπουλος με χρόνο 0:37:42, τέταρτος ο Νίκος Πονηρέας με χρόνο 0:38:20, πέμπτος ο Χρήστος Τσοχαντάρης με χρόνο 0:40:20 και έκτος ο Γαβριήλ Μακρυδάκης με χρόνο 0:40:43. Στις γυναίκες, στην εξάδα των νικητριών είχαμε στο βάθρο δύο αθλήτριες του ΣΔΥΜ. Αναλυτικά, πρώτη ήταν η Νίνα Μάρκου με χρόνο 0:47:17, δεύτερη η Μανταλίνα Δημητροπούλου από την Πύλο με χρόνο 0:47:22, λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση η Ευθυμία Αλέξη του ΣΔΥΜ με χρόνο 0:47:31, τέταρτη η Κατερίνα Πρισακάρου με χρόνο 0:47:53, την πέμπτη θέση πήρε η αθλήτρια του ΣΔΥΜ Γιώτα Ασημάκου με χρόνο 0:47:52, ενώ την έκτη θέση κατέκτησε η Αγγελική Ζαχαρόγιαννη με χρόνο 0:49:01.

Στα 3 χιλιόμετρα, δυναμικό ήταν το «παρόν» από εκατοντάδες παιδιά, έφηβους και ενήλικες, με ομαδικές συμμετοχές από δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, με συμμετοχή του ιστορικού Μεσσηνιακού αλλά και του καταπληκτικού σχολείου από τη Σίφνο που ήρθε οργανωμένα στον αγώνα, καθώς βρίσκεται σε εκδρομή στην περιοχή μας.

Βραβεύσεις

Στην διάρκεια των απονομών, βραβεύτηκε επίσης απο το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη με τιμητική πλακέτα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Μεσσήνη στο άλμα εις μήκος, Λούης Τσάτουμας, ο οποίος έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και επιδόσεις και συμμετείχε σε τρεις ολυμπιάδες. Επίσης τιμητική πλακέτα δόθηκε και στην προσφάτως διακριθείσα μαθήτρια του ΕΠΑΛ Μεσσήνης στη 2η θέση στους πανελλήνιους αγώνες πάλης νεανίδων, Γεωργία Κοντομανωλοπούλου.

Ο 13ος Μαραθώνιος Μεσσήνης συγκαταλέγεται πλέον στις κορυφαίες αθλητικές εκδηλώσεις του νομού Μεσσηνίας και στους ιστορικότερους της χώρας. Με τη στήριξη όλων των φορέων, του Δήμου Μεσσήνης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Τροχαίας, τοπικών χορηγών και εθελοντών, θα παραμείνει σημαντικό γεγονός και για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΔΥΜ:

http://www.sdym.gr/index.php/oi-agones-mas/apotelesmata/item/737-marathonios-messinis-2018-kai-agones-10xlm-kai-3xlm

(Πληροφορίες και αποτελέσματα από: http://www.sdym.gr)

Premium Joomla Templates