Η συμμετοχή του δήμου Μεσσήνης στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017

 Με αφορμή την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Πρασινίζοντας τη Μεσσήνη: Το περιβάλλον χρειάζεται εσένα!» ο Δήμος Μεσσήνης διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΚΕΑΔΗΜ μία σειρά περιβαλλοντικών δράσεων τις οποίες ο Δήμος Μεσσήνης διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΚΕΑΔΗΜ, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  “ΕU Green Week 2017” .

 H “Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα” είναι η ετήσια ευκαιρία να συζητήσουμε την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική. Διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον και αποτελεί ένα βασικό γεγονός στην ετήσια ατζέντα συζήτησης για την πολιτική του περιβάλλοντος και προσελκύει εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής, οικολόγους και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

H έναρξη του τριημέρου των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία της Μεσσήνης.

 Εκεί οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Μεσσήνης έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Μέσα από την δραστηριότητα «Παίζουμε & Μαθαίνουμε με το Planetbook» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι «Planetbook» - το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων. Επιπλέον οι μικροί μας φίλοι εξοικειώθηκαν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και αντιλήφθηκαν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την συμμετοχή τους στο Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Μαθαίνω & Ανακυκλώνω» , που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΑΝ.

 Ωστόσο η “Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα” φέτος πραγματοποιείται έχοντας ως κύριο άξονα τις «Πράσινες θέσεις εργασίας για ένα πράσινο μέλλον». Επικεντρώνεται στο πώς οι περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ οδηγούν στην δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας συμβάλλοντας στην οικονομική, βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη ανάπτυξη της ΕΕ. Επισημαίνεται επίσης η ζήτηση για νέους τύπους πράσινων δεξιοτήτων σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς.

 Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και η Αντιδήμαρχος προγραμματισμού Γωγώ Παναγοπούλου παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης στην  Σύνοδο της Πράσινης Εβδομάδας της ΕΕ  για την Πράσινη Απασχόληση στις 30 & 31 Μαΐου 2017 στις Βρυξέλλες που διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Κατά την διάρκεια της Συνόδου η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για το νέο πλαίσιο των προγραμμάτων LIFE. Σκοπός της συμμετοχής της, ήταν να λάβει εξειδικευμένη και έγκυρη ενημέρωση από ειδικούς, σε θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική προστασία στην αγορά εργασίας και στην επιχειρηματικότητα.  

Premium Joomla Templates