Εντυπωσίασε η γιορτή της «Πράσινης Εβδομάδας» στη Μεσσήνη

Χρώματα και παιδικά χαμόγελα γέμισε το απόγευμα της Παρασκευής η κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, στη γιορτή της «Πράσινης Εβδομάδας». Η εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Μεσσήνης εντάσσεται στον θεσμό της Ε.Ε. «E.U. Green Week 2017- Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017».

Οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βολτάρουν στην πλατεία με τα ποδήλατά τους, να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για την κλήρωση τριών ποδηλάτων αφού απαντήσουν σε ερωτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση. Τα παιδιά που συμμετείχαν με ποδήλατα κέρδιζαν και ένα μικρό φυτό από αυτά που είχαν γεμίσει την πλατεία από επαγγελματίες της περιοχής.

Επίσης μεγαλύτερα παιδιά έπαιξαν και ξανάπαιξαν το ενδιαφέρον επιδαπέδιο παιχνίδι Planetbook (το ΚΕΑΝ ταξίδεψε από την Αθήνα για αυτό τον σκοπό) και οι νικήτριες ομάδες κέρδισαν επιτραπέζια παιχνίδια. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Μεσσήνης απασχόλησαν μικρότερα παιδιά με ζωγραφική, χρώματα και χάρτινες κατασκευές, ενώ την εκδήλωση συνέδραμε μουσικά και η Φιλαρμονική του δήμου Μεσσήνης.

Δύο άρματα, είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία ανθοστολισμένα, το ένα με μικρά, πολύχρωμα λουλούδια, το άλλο απεικόνιζε το ρολόι του πάρκου και «έγραφε» με γαρύφαλα «ΜΕΣΣΗΝΗ». Στην πλευρά προς το πάρκο της πόλης μικρά και μεγάλα φυτά, πράσινα, πρασίνιζαν την πόλη, ενώ «πνιγμένο» στο πράσινο ήταν και το βάθρο των ομιλητών.

Τοποθετήσεις για το περιβάλλον έκαναν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών που παραβρέθηκαν στη γιορτή. Την παρουσίαση και τον συντονισμό έκανε η αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου. Χαιρετισμό απηύθυνε αρχικά ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, εκφράζοντας τη χαρά του για αυτή την εκδήλωση και τη συμμετοχή του δήμου στην «Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα». Στη συνέχεια για το περιβάλλον, την προστασία του, την αειφόρο ανάπτυξη αλλά και την διαχείριση των απορριμμάτων που κατ΄ επέκταση συνεπάγεται και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την περιβαλλοντική συνείδηση μικρών και μεγάλων μίλησαν οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης, οι επικεφαλής μειοψηφιών στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, εκπρόσωπος του ΚΕΑΝ και η νηπιαγωγός εκπρόσωπος του ΚΠΕ Καλαμάτας Δήμητρα Κούτη-Μιχαλακοπούλου.

Τζ. Μ.

Premium Joomla Templates