Διακόσμηση

Το Υπερ-σύγχρονο Σπίτι

 Έχετε σκεφτεί ποτέ, πώς θα είναι το σπίτι του μέλλοντος;

Τι θα βάζαμε στο δάπεδο;  Θα υπάρχουν έργα τέχνης παντού;  Ίσως αναρωτιέστε πώς θα είναι το παιδικό δωμάτιο;  Τι θα μας ξημερώσει στην τεχνολογία και στην καινοτομία;  Ας ρίξουμε μία ματιά στο υπερ-σύγχρονο σπίτι…

 

ANNAx2Γράφει η:
Άννα Χαραλάμπους
Σχεδιάστρια Επαγγελματικών Εσωτερικών Χώρων. Μεταπτυχιακό στον Σχεδιασμό, Raffles Design Institute *

 

1. To Lauzon Pure Genius Air Purifier floor είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα δαπέδου το οποίο ενεργοποιείται από το φυσικό φως και την κίνηση του αέρα.  Απλά τοποθετήστε το ξύλινο δάπεδο ή οποιαδήποτε επιλογή επιθυμείτε - και δουλεύει παθητικά.  Φαντάζεστε να καθαρίζετε τον αέρα χωρίς μια συγκεκριμένη συσκευή, χωρίς ρεύμα και να δουλεύει 24 ώρες;

2. Τα Miranda tiles αποτελείται από χιλιάδες μικροσκοπικές πλαστικές τρίχες που μπορούν να πάνε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Εμπνευσμένο από τα σχέδια για γήπεδα ποδοσφαίρου, αυτή η επιφάνεια είναι προσαρμόσιμη και είναι αδύνατο να αντισταθείτε στον πειρασμό να την αγγίξετε.  Μπορεί να γίνει σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα, κάνετε τα δικά σας σχέδια και απελευθερώνετε την φαντασία σας.  Ποιο παιδί θα βαρεθεί με αυτό το έργο τέχνης;

3. Το Change It! Wall είναι η λύση για όσους αλλάζουν διάθεση συνέχεια - ή για αυτούς που λατρεύουν την δημιουργικότητα.  Είναι ένα σύστημα από μικρά τρίγωνα, προσαρμόσιμα με τα χρώματα και αποχρώσεις για να φτιάξετε μοτίβα, σχήματα, λέξεις και ό, τι άλλο επιθυμείτε σε μια ιδιοτροπία. Το τείχος είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για εκείνους που αγωνίζονται με την επιλογή οικονομικών χρωμάτων ή ταπετσαρίας. Ειδικά για εκείνους που είναι ιδιαίτερα αναποφάσιστοι, είναι χωρίς μεγάλο κόστος, εάν αλλάξουν γνώμη.

      

 4. Το Draw the Lights (LED Ceiling)  Σχεδιάστε τα φώτα’, από τον Seo Dong-Hun, αποτελείται από ένα δίκτυο με ενεργειακά αποδοτικά LED φώτα, λίγοι αισθητήρες και ένα ελαφρύ ραβδί. Έχετε ανάγκη για πολύ φως ακριβώς από πάνω σας να διαβάσετε; Χρησιμοποιήστε το φως ραβδί για να ενεργοποιήσετε περισσότερα φώτα. Θέλετε να δημιουργήσετε σχέδια ή μοτίβα για ένα πάρτι; Μπορείτε να βάψετε το ταβάνι με φώτα για να ταιριάζει με τη διάθεσή σας.

Κυριολεκτικά, μπορείτε να βάψετε το ταβάνι με το φως.  

  

View the embedded image gallery online at:
http://www.paidikamas.gr/action/decor.html#sigProIdf6e661f41c
 

   

5. Το Sony Eclipse είναι ένα media player το οποίο χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά κύτταρα και μαζεύει ηλιακή ενέργεια.  Κολλάει στα παράθυρα και μπορείτε να συνδεθείτε με bluetooth, να μάθετε για την πρόβλεψη καιρού, να ακούστε το ραδιόφωνο και την αγαπημένη σας μουσική.  Με αυτή τη συσκευή, δεν θα έχετε πρόβλημα να σας πέφτει συνέχεια η μπαταρία.

6. Το Senzo Nightlight είναι ένα φωτάκι νύχτας από την Soledad Clavell και Μάρκος Madia το οποίο ανάβει όταν το αγγίζετε. Δεν χρειάζετε να τραυματιστείτε στο σκοτάδι, ψάχνοντας τον διακόπτη - αυτή η συσκευή νιώθει το άγγιγμα σας και θα σας φωτίσει όσο χρειάζεστε.

7. Το LULA Lung Lamp είναι ένα προϊόν που συλλέγει δεδομένα και δείχνει την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιό σας.  Αν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να σας πει τα ζητήματα υγείας που αντιμετωπίζετε και πώς μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα που προκαλούνται από την ποιότητα του αέρα.  Βοηθάει πολύ στο παιδικό δωμάτο καθώς και σε άλλα μέρη του σπιτιού.  

8. Το Neato Botvac είναι η καλύτερη σκούπα ρομπότ, η οποία χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία LaserSmart - κάνει την χαρτογράφηση του δωματίου με ανίχνευση αντικειμένου και λειτουργεί μεθοδικά για ένα τέλειο καθάρισμα. Αυτό που κάνει μεγάλη διαφορά είναι οι βούρτσες οι οποίες είναι 50% μεγαλύτερες από τις ανταγωνιστικές και πηγαίνουν πιο κοντά στον τοίχο από τις άλλες σκούπες ρομπότ.  Είτε την βάζετε σε πρόγραμα για συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα είτε την βάζετε όποτε επιθυμείτε - μπορείτε να βγαίνετε το πρωί και να γυρνάτε το απόγευμα σε ένα καθαρό σπίτι.   

9. Το Nest είναι ένας έξυπνος θερμοστάτης ο οποίος μαθαίνει τι θερμοκρασία που σας βολεύει και φτιάχνει ένα πρόγραμμα γύρω από τη δική σας. Προσαρμόζεται αυτόματα καθώς οι εποχές αλλάζουν. Απλά το χρησιμοποιείτε για μια εβδομάδα και μετά βάζει το δικό σας πρόγραμμα. Το Nest μπορεί να χρησιμοποιεί αισθητήρες και την τοποθεσία του τηλεφώνου σας για να ελέγξετε αν έχετε φύγει από το σπίτι, και στη συνέχεια, το βάζει σε Eco Temperature για εξοικονόμηση ενέργειας.  

10. Το Click and Grow χρησιμοποιεί την επιστήμη και την τεχνολογία για να βελτιστοποιήσετε φυσικά την ανάπτυξη των φυτών και είναι ιδανικό για τις αστικές κατοικίες. Χρησιμοποιώντας το ειδικά σχεδιασμένο Smart Soil και ένα απλό, αυτοματοποιημένο σύστημα, το Click & Grow θα σας βοηθήσει να αναπτυχθούν τα φυτά γρήγορα και εύκολα, χωρίς φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα ή άλλες επιβλαβείς ουσίες.  

*   Η Άννα Χαραλάμπους είναι Σχεδιάστρια Επαγγελματικών Εσωτερικών Χώρων. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στον Σχεδιασμό, (Raffles Design Institute Σιγκαπούρη). Εργάστηκε στη Σιγκαπούρη από το 2005 ως 2012 με τον σχεδιασμό και μελέτη χώρου για επαγγελματικά γραφεία, κατοικίες και εμπορικούς χώρους. Είναι παντρεμένη και τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να ζει στην Καλαμάτα.      
 

Βιβλιογραφία:

1. http://www.designyourway.net/blog/inspiration/30-cool-high-tech-gadgets-to-give-your-home-a-futuristic-look/

2. https://www.ippinka.com/blog/change-multicolor-wall/

3.http://www.apartmenttherapy.com/miranda-surface-tile-that-begs-93244

4. http://gilesmiller.com/surfaces/miranda/

5. http://lauzonflooring.com/pure-genius/smart-floor/

6. https://www.tattou.eu/shop/pio-babyphone-camera-projector/

7. https://www.neatorobotics.com/robot-vacuum/botvac-d-series/

8. http://www.ippinka.com/wp-content/uploads/2015/01/change-it-multicolor-wall-03.jpg

9. http://www.inhabitat.com/wp-content/uploads/2010/03/Draw-The-Lights-2.jpg

10. http://www.designyourway.net/diverse/htgadgets/Eclipse-1.jpg

11. http://www.designyourway.net/diverse/htgadgets/Senzo-Nightlight.jpg

12. https://nest.com/thermostat/meet-nest-thermostat/

Όπου Είναι η Καρδιά: Βλέποντας το σπίτι με αγάπη - για όλο το χρόνο

    Επειδή η Ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου προωθεί την αγάπη - σε όλες τις μορφές, με διάφορους τρόπους και για όλο τον καιρό…  Έτσι, και στο σπίτι εκφράζουμε την μεγαλύτερή μας χαρά για να νιώθουμε όλοι την αγάπη κάθε μέρα της ζωής μας.

Περισσότερα...

Η ζεστή αγκαλιά… του χειμώνα!

    Πολλές φορές είναι - ψυχολογικά - η ζεστασιά που ψάχνουμε, νιώθουμε και μοιραζόμαστε.  Όμως, το χειμώνα, αυτό που αναζητούμε είναι κάτι άλλο πέρα από θέρμανση, κεριά και ζεστά ροφήματα.  Δείτε τα παρακάτω παραδείγματα τα οποία μας βοηθούν στο να δημιουργούμε το ιδανικό χειμωνιάτικο περιβάλλον στο σπίτι.

Περισσότερα...

Χειροποίητα Δώρα απ’ τα Παιδιά

Δεν είναι το δώρο, το αντικείμενο

που δίνει σημασία στον άνθρωπο

Αλλά η σκέψη, η αγάπη,

το συναίσθημα και η ψυχή

η οποία μοιράζεται την χαρά

κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα.


    Η αλήθεια είναι, ότι παρά τα υπέροχα δώρα που μπορούμε να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας, τίποτα δεν συγκρίνεται με το χειροποίητο, το ξεχωριστό - το δώρο που φτιάξαμε ειδικά για την οικογένεια και τους φίλους μας.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates