Δραστηριότητες

Αιτήσεις για παραθερισμό στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου

Κανονικά θα λειτουργήσει και φέτος η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας Ταϋγέτου, στη θέση Σουμπρόλακκα, με 4 δεκαήμερες κατασκηνωτικές περιόδους. Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει φέτος με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας.

Περισσότερα...

Διαγωνισμός «3λεπτο βίντεο» για μαθητές Γυμνασίων Λυκείων

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του ιστορικού Επιστημονικού Σωματείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ε.Μ.Ε. ,το Τοπικό Παράρτημα Μεσσηνίας της Ε.Μ.Ε προκηρύσσει διαγωνισμό «βίντεο τριών λεπτών» αποκλειστικά για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσσηνίας. Περισσότερα...

Με συμμετοχή 240 μαθητών οι 3οι Αγώνες Ρητορικής στην Καλαμάτα

Το ταλέντο τους στον προφορικό λόγο και την επιδεξιότητά τους σε ρητορικά αγωνίσματα ξεδίπλωσαν στην Καλαμάτα, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε -από 2 έως 4 Μαρτίου- 240 επίδοξοι ρήτορες. Οι έφηβοι, μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Πελοποννήσου και ενός σχολείου της Αττικής, συμμετείχαν στους 3ους Αγώνες Ρητορικής που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με διάφορους φορείς.

Περισσότερα...

Ταξίδι στην εποχή των Παγετώνων στον «Ελληνικό Κόσμο» μέσα από διαδραστική έκθεση

Ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην εποχή των μαμούθ που έζησαν πριν από 12.000 χρόνια, μπορούν να κάνουν όσοι επισκεφτούν τη νέα διαδραστική έκθεση «ICE AGE. Στην εποχή των Παγετώνων», η οποία φιλοξενείται στον Ελληνικό Κόσμο. Οι επισκέπτες, θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο αυτών των μοναδικών προϊστορικών πλασμάτων, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά!

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates