Δραστηριότητες

Διαγωνισμός «3λεπτο βίντεο» για μαθητές Γυμνασίων Λυκείων

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του ιστορικού Επιστημονικού Σωματείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ε.Μ.Ε. ,το Τοπικό Παράρτημα Μεσσηνίας της Ε.Μ.Ε προκηρύσσει διαγωνισμό «βίντεο τριών λεπτών» αποκλειστικά για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσσηνίας. Περισσότερα...

Με συμμετοχή 240 μαθητών οι 3οι Αγώνες Ρητορικής στην Καλαμάτα

Το ταλέντο τους στον προφορικό λόγο και την επιδεξιότητά τους σε ρητορικά αγωνίσματα ξεδίπλωσαν στην Καλαμάτα, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε -από 2 έως 4 Μαρτίου- 240 επίδοξοι ρήτορες. Οι έφηβοι, μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Πελοποννήσου και ενός σχολείου της Αττικής, συμμετείχαν στους 3ους Αγώνες Ρητορικής που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με διάφορους φορείς.

Περισσότερα...

Ταξίδι στην εποχή των Παγετώνων στον «Ελληνικό Κόσμο» μέσα από διαδραστική έκθεση

Ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην εποχή των μαμούθ που έζησαν πριν από 12.000 χρόνια, μπορούν να κάνουν όσοι επισκεφτούν τη νέα διαδραστική έκθεση «ICE AGE. Στην εποχή των Παγετώνων», η οποία φιλοξενείται στον Ελληνικό Κόσμο. Οι επισκέπτες, θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο αυτών των μοναδικών προϊστορικών πλασμάτων, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά!

Περισσότερα...

Θερινό σχολείο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε.) Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε Μεσσηνίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνουν από σήμερα έως και τις 16 του μήνα, το Θερινό Σχολείο για τις Νέες Τεχνολογίες (ΤΠΕ) 2017 με την επιστημονική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού δικτύου για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia (European Community Media, www.ecomedia-europe.net).

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates