Δραστηριότητες

Ταξίδι στην εποχή των Παγετώνων στον «Ελληνικό Κόσμο» μέσα από διαδραστική έκθεση

Ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην εποχή των μαμούθ που έζησαν πριν από 12.000 χρόνια, μπορούν να κάνουν όσοι επισκεφτούν τη νέα διαδραστική έκθεση «ICE AGE. Στην εποχή των Παγετώνων», η οποία φιλοξενείται στον Ελληνικό Κόσμο. Οι επισκέπτες, θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον φανταστικό κόσμο αυτών των μοναδικών προϊστορικών πλασμάτων, σε ένα ρεαλιστικό σκηνικό, ιδανικό για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά!

Περισσότερα...

Θερινό σχολείο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Π.Ε.) Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε Μεσσηνίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνουν από σήμερα έως και τις 16 του μήνα, το Θερινό Σχολείο για τις Νέες Τεχνολογίες (ΤΠΕ) 2017 με την επιστημονική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού δικτύου για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia (European Community Media, www.ecomedia-europe.net).

Περισσότερα...

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών θα λειτουργήσει ο δήμος Καλαμάτας

Στη δημιουργία και λειτουργία 15 περίπου Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, προσανατολίζεται ο δήμος Καλαμάτας για τη νέα σχολική χρονιά. Το θέμα αυτό απασχόλησε σχετική σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου, στο ιστορικό Δημαρχείο. Περισσότερα...

Έκθεση φωτογραφίας στο Αριοχώρι με τις ανασκαφές και τα μνημεία της Αρχαίας Θουρίας

Εγκαινιάστηκε στο Αριοχώρι η έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Ανασκαφές Αρχαίας Θουρίας, Άνθρωποι και Μνημεία». Η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων και διευθύντρια των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας Ξένη Αραπογιάννη ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στην έκθεση και τους ανέλυσε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά.

Περισσότερα...
Premium Joomla Templates